ZAČÍNÁME V LIZE MISTRŮ

ZAČÍNÁME V LIZE MISTRŮ

Hned po Novém roce čeká na naše hráče zajímavý program tří domácích zápasů ve třech různých soutěžích - Champions League, Český pohár a Kooperativa NBL.

Prvním soupeřem bude zástupce německého basketbalu Fraport Skyliner Frankfurt v Lize mistrů. V tomto případě je postupová matematika naprosto jasná. Pokud německý tým porazíme, máme jistotu postupu do vyřazovacích bojů Ligy mistrů.

 
JW

Působí na Jirku Welsche fakt, že v zápase proti Frankfurtu potřebujeme vyhrát a dává toto na něj větší tlak než při zápase třeba proti Banvitu, kde se výhra očekávala méně než v úterý?

Rozdíl v tom nevidím, vítězství jsou stejně důležitá bez ohledu na soupeře nebo význam daného utkání. Hrajeme doma, Frankfurt je v tabulce pod námi, musíme potvrdit roli favorita. Není to jednoduché potvrzovat roli favorita, o tom se přesvědčujeme v české lize. Já však věřím v sílu našeho týmu, abychom roli favorita zvládli.     

 

Do konce základní části budou zbývat tři kola a v případě vítězství bude náš náskok na pronásledovatele čtyři body, které už se ani teoreticky nedají stáhnout. Jenže to samé si určitě spočítali všichni v týmu Frankfurtu a vědí, že prohra definitivně zavře cestu do dalších bojů přímou cestou a budou muset čekat, zda budou moci postoupit z pátého místa po základní části. Z pátých míst postupují čtyři nejlepší z pěti skupin. V posledních třech kolech čeká Frankfurt doma Bakken Bears, venku Aris Soluň a doma Nahariya, tedy kromě Arisu vcelku hratelní soupeři. Nás zavede program posledních tří kol do Soluně a do Domžale a mezi dvěma venkovními zápasy doma přivítáme lídra naší skupiny AS Monako.

 
JW

Jak vnímá zápas proti Frankfurtu Jiří Welsch?

Ve dvou rovinách - týmové a postupové. Ve Frankfurtu jsme odehráli asi nejhorší zápas letošní sezony, určitě nejhorší v Basketball Champions League. Je to jeden ze zápasů, který jsme si nechali proklouznout mezi prsty, o který jsme nezabojovali. Je čas jim vrátit porážku z jejich palubovky. V rovině postupu je to rovněž důležitý zápas. Jednak si můžeme zajistit už nyní přímý postup, ke kterému jsme se udělali hodně důležitý krok vítězstvím nad Banvitem. A také můžeme udělat výrazný krok k posunu na co nejlepší pozici.

 

V prvním vzájemném zápase se proti nám nejvíce prosadil námi „propuštěný“ Ekene Ibekwe, který do Frankfurtu přišel jen čtrnáct dní před zápasem a o motivaci pochopitelně neměl nouzi. Nakonec nám Ekene nastřílel 17 bodů a získal pod koši 7 doskoků. V obou těchto statistických údajích byl nejlepší ve svém týmu. V lednu už nám svoje schopnosti neukáže, ve Frankfurtu skončil a aktuálně je členem dalšího týmu v BCL tureckého Muratbey Usak.  

   
JW

Jirko, Frankfurtu bude chybět Ekene Ibekwe. Jak moc tím budou oslabeni?

Proti nám hrál krátce potom, co odešel z našeho týmu, a proto měl asi velkou motivaci. Frankfurt není tým jednoho muže. Bude jim chybět, ale mají dostatek kvalitních hráčů, aby jeho místo zaplnili.

 

Podívejme se na oba úterní soupeře týmy z pohledu statistik. Nymburk má čtvrtou nejlepší ofenzívu ze všech čtyřiceti družstev hrajících Ligu mistrů, když dává průměrně 81,5 bodů na zápas. Frankfurt hledejme na druhé straně pořadí, je až na 38.místě s 65,9 body na zápas (skoro o 16 bodů na zápas méně než my). Za ním jsou jen Chimik Južnyj (64,5) a Helios Domžale (58,7). V obraně se drží Nymburk uprostřed pořadí obran na 19.místě (72,7), Frankfurt je šest příček nad námi na 13.místě (70,6). Nymburk je také čtvrtým nejlépe doskakujícím týmem s téměř 40 doskoky na zápas (39,9), Frankfurt je o 9 doskoků na zápas horší a patří mu 37.místo. V počtu ztracených míčů je Frankfurt dokonce nejhorším týmem (18,5 ztráty na zápas), Nymburku patří 10.místo odzadu s 15,8 ztrátami. Pokud bychom porovnali efektivitu, je Nymburk na 3.místě (93,7 ranking bodů na zápas), Frankfurt je třicátý čtvrtý (69,9 b/z).    

 
JW

Jirko, je Frankfurt něčím odlišný od jiných soupeřů v Lize mistrů?

Co si vzpomínám, hráli agresivně v obraně. Jinak nepůsobili nijak výjimečně, my jsme hráli výjimečně špatně, a proto jsme zápas prohráli.

 
 
vloženo: 31.12.2016 19:36 / přečteno: 8435x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.