BOJOVNOST NESTAČILA

BOJOVNOST NESTAČILA

V utkání proti Besiktasi jsme útočně propadli ve třetí čtvrtině a bez ohledu na to, jak dlouho jsme byli ve vedení, nám tento úsek prohrál zápas. Nymburk : Besiktas 64:70.

Turecký vicemistr nám ukázal, proč je jeho obrana druhou nejlepší v Lize mistrů. Ovšem ani naše obrana v prvním poločase nepropadla, vždyť poločasové skóre bylo 36:31 a v podobném duchu jsme bránili i ve druhém poločase. Bohužel ve třetí čtvrtině jsme nechali na perimetru volné hráče a ti se nám pomstili trojkovou střelbou (8/6 za třetí čtvrtinu). To pak skóre pěkně přibývá… zvlášť když se nám střelba ve třetí čtvrtině vůbec nedařila. „Říkám to málokdy, ale dneska nám zápas prohrál útok,“ pozastavil se nad deseti body v třetím období Vojta Hruban.

 

Při obrovské výškové převaze soupeře jsme vyhráli na doskoku, byť byly úseky v zápase, kdy hostující hráči byli vyšší na každém z pěti postů. Pod košem v okamžiku, kdy jsme na čtyřce hráli s Pavlem Pumprlou a Besiktas nasadil oba dva pivoty Erdena a Sanliho, to vypadalo jako stěhování barokních skříní.

 

Za co naši hráči zaslouží absolutorium je jejich bojovnost. V poslední čtvrtině prohrávali o 16 bodů (50:66), ale svou roli lovce nevzdali a ještě se pokusili o zázrak. Konečně zase padly nějaké trojky a jedenácti body v řadě jsme utkání ještě trochu zdramatizovali. „Škoda, potřebovali bychom ještě trochu více času. Ale šest bodů do odvety není nic, co by bylo nepřekonatelným rozdílem,“ neztratil optimismus Vojta Hruban.

 

Jak se vyvíjel zápas? Hned v sedmdesáti pěti sekundách zcela fantasticky. První tři střely, které jsme vyslali na koš, propadly obroučkou. První útok, v levém rohu zaparkovaný Vojta Hruban, kterého tady našla přihrávka od Gena - 3:0, další útok na pravé straně na 45 stupních nikým nebráněný Geno Lawrence - 6:0. Na druhé straně nepovedená trojka Weemse, obranný doskok Petra Bendy, průnik Diggse - 8:0. Odplata Besiktase byla sladká, jahodová. Strawberry dvěma šestkami a dvěma trojkami dotáhl svůj tým stejně rychle, jako jsme si my vypracovali svoje průběžné vedení. Po necelých čtyřech minutách „se začínalo znovu“. Stav byl 10:10. Znovu jsme se cukli do vedení a vynikající obranou jsme pustili ve druhých pěti minutách první čtvrtiny hosty jen ke čtyřem bodům. Po deseti minutách jsme vedli 23:14.

 

Do druhé čtvrtiny nasadil trenér Besiktase dvě věže (vzpomínáte na dvojici Zídek - Trnka??). Především Petr Benda s Erdenem sváděl líté boje nebo Pavel Pumprla se stejně vysokým a podobně těžkým „Erdenem číslo dvě“ Sanlim. Ovšem efekt to velký nepřinášelo. Po třech minutách jsme zaokrouhlili náskok na 10 bodů (28-18) a pak předvedl Petr Benda Erdenovi, že s ním musí chodit i na perimetr. Náš sváteční trojkař ukázal, že to byla trestuhodná chyba zůstat pod košem. Fanoušci už šíleli. Byl to skvělý úvod druhé čtvrtiny. Po necelých pěti minutách jsme vedli 32:18 a stále, jako v prvním poločase, jsme byli lepší na doskoku a navíc jsme měli převahu v rychlosti. Jenže ve druhé části druhé čtvrtiny se začal prosazovat Weems a Sanli a Besiktas se pozvolnými kroky dotahoval.          

 

Po přestávce přisel nápor hostů. Jakoby princ o pauze políbil spící „Růženku“ jménem Jon Diebler, který za první poločas nedal ani bod. Za 14 minut odehraných v první půli vystřelil jen dvakrát. Jenže za první minutu vystřelil také dvakrát a bylo z toho 6 bodů. Besiktas šel poprvé v zápase do vedení. To ještě zvrátil z dvojtaktu Kříž a z výskoku Benda, ovšem Sipahi, který suploval rozehrávku za Boatrighta trojkou vyrovnal na 40:40. Ještě jednou jsme se dokázali vzepřít turecké lavině, když skóroval Pampi, ale Diebler další trojkou, kterou znovu trojkou potvrdil Strawberry, nasadil k trháku. I my jsme se při přehuštěné obraně v bedně snažili trojkami odpovídat, ale bylo to jen bubnování na obroučku. Body přicházely jen z průniků, ale ty byly do podkošového prostoru stále těžší. „Ve třetí čtvrtině zcela změnili obranu  a my byli pod tlakem,“ glosovat třetí desítku Petr Benda. Do konce třetí čtvrtiny měli hosté na kontě osm trojek a pohodlný náskok devíti bodů.

 

Dvouminutová pauza bohužel nepřinesla změnu. Nůžky rozdílu se stále rozevíraly. Na straně hostů se rozstřílel ještě Mutaf z dálky, další koše přidal Strawberry a my jsme za sedm minut upachtili jen čtyři body. Přesně tři minuty před koncem se na odvážný výlet do podkošové mlýnice vydal Jaromír Bohačík a snížil už šestnáctibodové vedení Besiktase na 52:66. Po ztrátě Erdena s rychlou trojkou přispěchal Ray, koš s faulem přidal Vojta Hruban a po zisku Lawrence přidal znovu trojku Ray. Minutu a půl před koncem je hala na nohou a na ukazateli skóre 61:66. Plamínek naděje doutná. S hasicím přístrojem po útočném doskoku přispěchal Sanli a to hosty trochu uklidnilo. Když pak Ray třetí pokus za tři neproměnil a Sanli dvěma šestkami skóroval, prohrávali jsme zase o devět bodů. Naději do odvety posílil trojkou Hruban a upravil na konečných 64:70. 

 
vloženo: 01.11.2017 06:00 / přečteno: 7582x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.