V SOBOTU DO JÁMY LVOVÉ

V SOBOTU DO JÁMY LVOVÉ

Zápasy s Pardubicemi patří vždy k vrcholům v Kooperativa NBL a jeden z nich se chystá na sobotní podvečer v hale na Dašické.

Pohledem na tabulku by se mohlo zdát, že jedeme do Pardubic z pozice velkého favorita, protože náš soupeř je aktuálně na osmém místě tabulky a my na druhém, přičemž jsme neprohráli ani jeden zápas. Tabulka je však hodně zkreslená nestejným počtem zápasů.
 

Pardubice patří mezi absolutní špičku a dá se předpokládat, že k ní budou patřit i letos. „Tým je na první pohled o trochu slabší, po odchodu Walla nebo Autreyho, ale to nás nemůže uklidnit,“ upozornil Martin Peterka na dva chybějící hráče. Chybějící jednotlivci však nechávají našeho trenéra zcela v klidu: „Tím, že mezi soupeřovými hráči nebudou dva z loňské základní rotace neznamená, že bychom hráli v pěti proti třem. Pardubice doplnily na soupisku jiné hráče, budeme hrát pět na pět a nás zajímá více týmový projev soupeře než jeho jednotlivci,“ nespekuluje trenér Amiel, co odchod hráčů soupeři přinese nebo odnese.

 

Přesto všechno jeden přestup do pardubického týmu vzbudil více pozornosti. Náš polabský soupeř podepsal smlouvu s Jiřím Welschem, který pět let hájil naše zájmy. „Jirka je hráč mnoha pozic, ale Pardubicím chybí hráči na perimetru. Myslím, že ho uvidíme spíše v pozici rozehrávače,“ přemýšlí Oren Amiel. Jirka pochopitelně zná chod našeho týmu, možná prozradí nějaké „důvěrné“ interní informace, ale to by nemělo nic měnit na tom, že je jen jedním článkem pardubického řetězu. „My respektujeme jeho schopnosti, přejeme mu v Pardubicích hodně štěstí,“ řekl Oren Amiel a po chvilce s úsměvem doplnil: „… ale až od neděle.“ Ještě jeden rozměr přítomnosti Jirky Welsche v Pardubicích vypíchl Martin Peterka: „Osobou Jirky Welsche budou mít hráče, který to vyhecuje proti nám ještě o trochu více.“

 

My v lize moc utkání neprohráváme, ale v posledních dvou letech jsme v Pardubicích v základní části Kooperativa NBL nevyhráli. Vloni jsme prohráli o čtyři body, další rok zpátky o pět. „Nechceme, aby se z toho stala tradice, a já chci letos tuhle minisérii skončit,“ říká odhodlaně Martin Peterka. Dvě poslední prohry však v moři vzájemných 73 zápasů jsou jen pověstnou kapkou. Z těchto více než sedmi desítek utkání jsme vyhráli 66x .

 

Dá se očekávat utkání ve výborné atmosféře, zvlášť na Nymburk bude atmosféra „hustší“. Aby v tom nebyli naši hráči sami, pořádáme na toto utkání zájezd. Nějaká volná místa ještě jsou, proto se můžete přihlásit v EXICU. Odjezd autobusu je v 15:15 z náměstí a utkání začíná už v pět. 

 
vloženo: 03.11.2017 06:52 / přečteno: 7502x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.