DALŠÍ SOUPEŘ V BCL - AVELLINO

DALŠÍ SOUPEŘ V BCL - AVELLINO

O den později než obvykle, tedy ve středu, odehrajeme páté utkání letošního ročníku Basketball Champions League. Soupeř na nás čeká ve městě Avellino jen 60 km východně od Neapole.

V úterý ještě za hluboké noci (ve 4:00) se vypravili naši hráči na druhý zájezd v rámci Basketball Champions League. Na Apeninském poloostrově je čeká soupeř s dlouhou historií, která započala už v roce 1948. V roce 1997 bylo Avellino ještě součástí třetí nejvyšší soutěže, ale postupem času se probojovalo v sezoně 2000/01 do nejvyšší soutěže. Tedy o jeden rok později, než se to povedlo nám.

 

Povětšinou se tým pohyboval v dolní části tabulky italské SerieA, jen v roce 2008 vyskočilo Avellino až do semifinále, když po základní části skončilo na třetím místě. V roce 2007 získal klub také Italský pohár. Do semifinále poháru se Avellino dostalo ještě v roce 2011 a v tom roce se tým také po základní části umístil na 5.místě, ale konečnou stanicí bylo čtvrtfinále.

 

Poslední dva roky však je klub z Avellina úspěšný. V roce 2015 přišel k týmu kouč Stefano Sacripanti a družstvo se dvakrát umístilo na třetím místě po základní části. „Je to výborný a zkušený kouč. Pamatuji si, že jsme proti němu hráli, když byl trenérem Cantú,“ zalovil v paměti náš trenér Oren Amiel. Sacripanti koučoval také tým Caserty a Pesara a v Cantú si nadvakrát odkroutil deset let. Kromě toho byl jedenáct sezon trenérem italského reprezentačního výběru U20, se kterým získal bronz (2007), stříbro (2011) a zlato (2013). Aktuálně je trenérem seniorské reprezentace.  

 

„Rozhodně nás čeká v Itálii dobrý tým se zkušenými hráči, který podává dobré výkony v lize i lize Mistrů,“ konstatoval Oren Amiel. „Výsledky mají podobné, jako jsou naše. Je to soupeř na podobné úrovni jako my a tedy je k poražení. V prvním zápase přehráli Besiktas na jejich palubovce,“ porovnává sílu týmu náš nejzkušenější hráč Petr Benda.

 

„Jsou velice dobře organizovaní v útoku. Mají tři čtyři guardy na vysoké úrovni, kteří mohou nastřílet spoustu bodů a vůbec vytvářet příležitosti ke skórování. Pod košem mají také dobré hráče, ale o body se starají především hráči na perimetru. Pivoti pracují pro tým – clony, doskoky, bloky, prostě vytváří příležitosti pro perimetr,“ šel více do hloubky Oren Amiel a přidal ještě jeden poznatek: „ Jejich pivoti dobře blokují a tak malí hráči hodně presují, protože vědí že, když je náhodou útočník obejde, může přijít blok od podkošových hráčů.“

 

Na soupisce Avellina zaujme 216 cm vysoký pivot Kyrylo Fesenko s rozpětím rukou 223 cm a dosahem bez výskoku 285 cm. Je otázkou, zda tento ukrajinský obr nastoupí. V BCL totiž odehrál jen první zápas a chybí i na soupisce utkání proti zápasy SerieA. „V Basketball Champions League jsme si s našimi pivoty už zvykli na vyšší a těžší podkošové hráče soupeře. Myslím, že to na obranné polovině řešíme stále lépe. Všechny naše pětky a čtyřky jsou rychlejší než pivoti v jiných klubech a všichni umíme střílet z dálky. Nebudeme se s nimi v útoku pasovat pod košem, ale budeme využívat to, co nám jde líp,“ plánuje si Petr Benda, ale nemůže zapomenout ještě na jednoho pivota. „Při skautingu Besiktase jsem si všiml jiného borce v dresu Avellina - Hamady N’Diaye. Ten je taky hodně urostlý,“ dodal Petr. My jen doplňme, že Hamady je s 2,5 blokem na zápas nejlepším blokařem italské SerieA.

 

Větší bodová síla nás však čeká spíše dál od koše. Jak by ne, když v zelenobílém dresu Avellina běhá po palubovkách nejlepší střelec italské ligy Jason Rich. Na první místo se dostal za 19,3 bodů na zápas. V BCL je jeho průměr 15 bodů na zápas, což mu stačí do třetí desítky nejlepších střelců. Na doskoku je nejlepším hráčem Avellina power forward Maarten Leunen (USA) s 7,3 doskoky na zápas.  

 

„Musíme hrát rychle, aby padlo hodně bodů. Avellino má prozatím tři porážky a všechny se zrodily, když skóre bylo okolo devadesáti bodů na obou stranách. Když zápas skončil s nízkým skóre, zpravidla vyhrávali,“ řekl poslední poznámku k zápasu, který začíná v 20:30 a sledovat ho můžete na O2TV nebo na serveru www.livebasketball.tv.

 
 
 
 
 
 
vloženo: 07.11.2017 07:02 / přečteno: 7331x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.