VÝMĚNA NA POZICI 4/5

VÝMĚNA NA POZICI 4/5

ČEZ Basketball Nymburk provedl o víkendu další změnu v podkošové sestavě. Místo Calvina Godfreye přichází další Američan Alexander Davis.

Calvin Godrey, který v Nymburce nastoupil poprvé 15. listopadu v zápase Českého poháru v Přelouči, po dvou utkáních v Kooperativa NBL a jednom zápase v Champions League u mistra končí. Vzhledem k tomu, že nesplnil do něj vkládaná očekávání, jeho try-out se v trvalou smlouvu neproměnil. Calvin bude mít ve třech soutěžích, které za svůj pobyt v Nymburce stihl zapsáno v NBL 21 bodů a 4 doskoky, v Českém poháru 15 bodů a Lize mistrů 2 body a 4 doskoky.  

 

Na chvíli opuštěné místo podkošového hráče si Nymburk vyhlédl pětadvacetiletého, 206 cm vysokého Alexandra Davise. Za mořem Davis odehrál dvě sezony v NCAA za universitu Fresno State. V 57 zápasech nastřílel v průměru 5,4 bodů na zápas a doskočil necelé 4 míče za zápas. V roce 2015 vstoupil do vysoce ceněné americké soutěže D-League, kde v prvním roce odehrál padesát zápasů za tým Erie Bay Hawks. V další sezoně začal ve stejném klubu, ale v únoru 2017 se upsal týmu ze stejné soutěže D-League Northern Arizona Suns. Celkově za dva roky v D-League odehrál Davis 101 zápasů s průměrem více než osmi bodů a pěti doskoků na utkání.

 

V mezidobí, v létě 2016, odehrál v letní lize NBA Pro Summer League v Orlandu za Orlando White pět zápasů a pomohl jim k celkovému vítězství 27 body, 15 doskoky a 5 bloky.

 

Po dvou profesionálních letech v USA se rozhodl okusit evropské palubovky. Jeho prvním angažmá letošní sezony byl bulharský tým nejvyšší soutěže BC Beroe Stara Zagora. Jako člen základní pětky odehrál v osmi zápasech průměrně 25 minut a do listiny střelců si zapisoval 17,5 bodů na zápas, při úspěšnosti z pole 55,3%. K tomu přidal 7,8 doskoků na zápas. Ještě na začátku sezony pomohl Beroe vyhrát v bulharském Superpoháru.

 

Do evropského klubového basketbalu se zapsal díky kvalifikaci o FIBA Europe Cup. Ve dvou zápasech proti belgickému Belfius Mons-Hainaut zaznamenal v průměru 10 bodů a osm doskoků, ale jeho tým do základní části soutěže neprošel. Nyní bude za Nymburk hrát Basketball Champions League. „Tato soutěž je pro mě obrovskou motivací. Věřím, že tentokrát Nymburku pomohu v postupu do dalších bojů,“ řekla krátce po příletu do Čech nová posila Alex Davis.

 

„Hledali jsme atletického hráče, který dobře běhá a doskakuje a kdo by se hodil do našeho stylu hry. Věříme, že Alex je takový hráč. Je mladý, hladový po úspěchu a nadšený, to jsou pro nás také velmi důležité vlastnosti. Popřejme Alexovi mu hodně štěstí,“ doplnil hlavní trenér Oren Amiel. 


Alex Davis přijel do Nymburka v neděli večer ze Sofie. Ihned jsme požádali o připsání na naši soupisku a je velká pravděpodobnosti, že by Alex mohl poprvé dnes nastoupit v utkání NBL proti USK Praha. 



 
 
vloženo: 11.12.2017 08:23 / přečteno: 7614x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.