PONDĚLNÍ DOHRÁVKA S USK

PONDĚLNÍ DOHRÁVKA S USK

V netradiční pondělí, ale v tradiční čas pro zápasy ve všedním dni v 18:30, nás čeká vložený a zároveň odložený zápas třetího kola Kooperativa NBL proti USK Praha.

„Budeme čelit mladému týmu, který hraje s velkou energií. Musíme se od začátku plně koncentrovat a kontrolovat tempo hry. Samozřejmě chceme hrát náš basketbalový styl s vysokou rychlostí hry a silnou obranou,“ řekl před utkáním trenér Oren Amiel.
 

Družstvo z Folimanky pokračuje v některých atributech z minulých sezon, nějaké skutečnosti v jejich klubu jsou trochu jiné. Předně se jedná opět o mladý tým. Nejstarším Čechem je Michal Mareš a to ve svých 24 letech a 348 dnech. USK pokračuje i v tradici zahraničních trenérů. Po Kennethu Scalabronim, který odešel v roce 2014 po sedmi letech za kormidlem Sov, nastoupil impulsivní Mirsad Alilovič, jemuž smlouva vypršela na konci sezony 2016/17. Jich nástupcem se stal první řecký trenér ve službách nějakého českého týmu Christianos Chougaz.

 

Novinkou je angažování zámořských hráčů. Poslední americký mohykán minulé doby Randall Hanke skončil v roce 2010 a dalším Američanem se stal až letos Quentin Peterson. Na soupisce ho však nehledejme. Když se někdo stane třetím nejlepším střelcem v NBL, projeví o něj zájem některý z finančně dobře zabezpečených klubů, mnohdy z exotických destinací. Po Quentinovi sáhl jihokorejský mistr a do klubové pokladničky USK přibyly nějaké peníze. V USK však zůstal jiný Američan Cadarian Raines, který operuje na pozicích pod košem. V týmu USK však i po odchodu Petersona, zůstala kvóta dvou Američanů zachována. Poměrně brzy přišel na Quentinovu pozici další Američan Devon Bookert. V zápase proti Svitavám potvrdil pověst solidního střelce, když nastřílel 21 bodů při úspěšnosti z pole 8/5 a TH 5/5. Uvidíme, jak se popasuje s naší obranou. Třetím cizincem je nám už známý reprezentant Alexander Madsen.

 

Další změnou v klubové filosofii je návrat týmu do evropských soutěží. USK se rozhodlo obohatit své hráče o zkušenosti s Alpe Adria Cupu. V konkurenci Prievidze, Zlatorogu Laško a Hallmannu Vídeň, zatím USK prohrálo dva zápasy v Prividze 73:78 a ve Vídni 73:81, což jsou výsledky, který jim dávají velké naděje na úspěch v odvetách doma.  

 

USK má před nedělním zápasem proti Olomoucku na svém kontě 5 výher a 5 proher. Sezonu začali Pražané výborně. Nejprve naklepali Olomoucku 83:67 a hned v dalším kole přehráli doma o osm bodů vicemistra z Děčína. Jenže Opava a Pardubice v dalším kole byly nad síly a překvapivě v dalším kole i Brno. Bilanci vyrovnali jednobodovým vítězstvím nad Kolínem, i když ještě na konci třetí čtvrtiny prohrávali o 15 bodů. Pak mocným závěrem udolali Ústí, aby těsným poměrem porazili v dalším kole ještě Jindřichův Hradec. V dalších dvou zápasech kontrastuje ve výkonech USK prohra o 21 v Ostravě a pouze o devět ve Svitavách.

 

Bez zajímavostí není ani účast USK v Českém poháru. Po očekávaném vítězství nad Litoměřicemi 80:60, je další pokračování pavouka vyřazovacích bojů dovedlo do Děčína. Jelikož se páté kolo Poháru hraje na dva zápasy (pokud se střetnou dva týmy z NBL), ještě není rozhodnuto, ale USK na děčínské horké palubovce domácí dokonale zmrazilo. Po výhře 83:77 má tak k postupu do čtvrtfinále (posledních 6 týmů, pořadatel postupuje přímo do Final Four) blíž náš pondělní soupeř.   

 

Zápas začíná zítra v 18:30, předprodej vstupenek běží obvyklým způsobem. Poločasová přestávka přinese krátkou soutěž ve střelbě, Lucky shot se uskuteční opět před poslední čtvrtinou a soutěžit se bude o 1000,- Kč, o základní vklad, protože v minulém zápasu jsme našli přesného střelce.

 
vloženo: 10.12.2017 14:44 / přečteno: 6959x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.