DALŠÍ SKVĚLÉ VYSTOUPENÍ

DALŠÍ SKVĚLÉ VYSTOUPENÍ

Ve středu večer si mohli naši hráči na pažbu udělat další zářez a k němu jmenovku Nanterre92. I ve druhém venkovním zápase svého soka porazili, tentokrát výsledkem 90:84.

Utkání se odehrávalo v pařížské moderní čtvrti La Défence, což v překladu znamená Obrana. Jenže tolik bodů domácí ještě v letošních osmi zápasech Basketball Champions League nedostali. Měli jsme vynikající úvod, ve kterém jsme si po pár minutách vybudovali dvouciferný náskok a kromě minutky ve druhé čtvrtině jsme různě vysoké vedení po celý zápas hájili. A úspěšně.

 

Tak jako se v minulém zápase proti Zelené Hoře stal králem střelců Petr Benda, v Paříži jím byl Pavel Pumprla. Pavel strávil na palubovce nejvíce času a zatížil konto soupeře 19 body. Byť nastřílel o 7 bodů méně než nejproduktivnější hráč Nanterre Jamal Shuler, byl svému týmu prospěšnější než snajpr domácích. Pavel totiž k bodům přidal 8 doskoků a minul jedinou střelu z pole.

 

V celkových statistikách jsme k malinko přesnější střelbě přidali o 11 doskoků více, což především v úvodu, kdy domácí nepřesně stříleli, bylo rozhodujícím prvkem. Byli jsme také mnohem úspěšnější z čáry trestných hodů (minuli jsme dva, domácí šest), což bylo zlatem zaplaceno především v poslední minutě, kdy se naše hráče faulovat nevyplatilo. Domácí dali sice o tři trojky více, ale procentuálně byli lepší jen o 2% a nevyvážili tím našich osm úspěšných dvojek, o které jsme byli lepší než Nanterre. Z vymezeného území jsme dali skoro polovinu bodů (42), domácí jen třetinu (28).

 

Měli jsme skvělý úvod. Už po necelých čtyřech minutách jsme vedli 12:2, když osm bodů měl na svědomí Petr Benda, který dvakrát využil situace, kdy ho nechali obránci poblíž trojkového oblouku osamoceného. Po dvou bodech přidal Kříž a Berisha. Naše hra těžila z výborné hry Geno Lawrence, který rozdával finální přihrávky. Také v obraně jsme se dokázali po cloně dostatečně brzy vrátit k pivotovi, kterému domácí hráči z perimetru nedokázali včas dopravit míč. Teprve po time outu Nanterre, právě za stavu 2:12, se domácí ostrostřelec Schaffartzik trefil za tři body a pak jsme při trojce faulovali Invernizziho, který všechny tři trestné hody proměnil. I když jsme během prvních minut přišli dvakrát o míč kvůli hře přes půl, stále jsme vedli rozdílem kolem osmi bodů. Na průběžných 14:20 upravil opět třemi trestnými hody Invernizzi. Oba dva pády po střele by mohly klidně být v nominaci na Oskara. Polovinu svých bodů docílilo Nanterre z trestných hodů, přesto ale prohrávalo. Zvlášť když Pampi proměnil trojku. Za první čtvrtinu byl rozdíl ve střelbě za dva body propastný (29%:64%).

 

Druhým technickým košem jsme se hned na úvod druhé čtvrtiny dostali do dvouciferného vedení. Druhý oddechový čas si vzal domácí trenér po třech odehraných minutách, když Boči po Lawrencově přihrávce zpod koše posunul skóre na 18:30. Pak přišel krátkodobý výpadek. Francouzi se po pěkné akci dostali v trojkové střele, kterou Jamal Shuler proměnil. Pak stejný hráč přidal sebejistě další trojku a dvojku a po Konateho trestných hodech se náš luxusní třináctibodový náskok scvrknul na tři body (29:32). Genův průnik a geniální přihrávku zužitkoval Petr Benda, ale Pampiho faul na trojku střílejícího Shulera potrestal postižený jen dvěma body. Přesto se Nanterre do vedení dostalo, když Konate vystihl přihrávku Dardana na Petra a sám v průniku zasmečoval. Trestnými hody Lawrence jsme zase o dva body utekli, ale Shuler další trojkou dostal svůj tým do vedení. Chladnokrevný listopadový MVP Kendrick Ray vyrovnal a pak ještě s klidem z levého roku proměnil trojkový pokus. Poslední koš přidal Pampi po útočném doskoku. I když posledních útok měli domácí, skóre se neměnilo. Čtyři sekundy před koncem přešlápli postranní čáru. Náš trenér si vzal poslední oddechový čas, naplánoval akci, ale chyběla půl vteřina, abychom se vešli do prvního poločasu.

 

Druhý poločas otevřel bodově Shuler po zisku Konateho, ale Petr Benda zašel při zdvojení naprosto volného Martina Kříže, který se uvolnil pod koš a svých pět metrů čtverečných volného prostoru proměnil ve dva body. Shuler vyrovnal na 47:47, ale Dardan Berisha trojkou nasměroval náš tým k desetibodovému trháku. Skvělou přihrávkou se prezentoval Geno. Zpod vlastního koše poslal dlouhý pas až na úroveň druhé šestky, odkud dvojtaktem dopravil Berisha míč do koše. Vedli jsme 57:47, ale domácí se zase dotahovali. Shuler trojkou upravil na 55:59. Další naše akce skončila blokem na Davise. Domácí fanoušci aplaudovali, jenže míč se dostal k našim hráčům a po dvou přihrávkách k volnému Bohačíkovi, a ten trojkou ukončil náš útok. Jak se říká, kdo se směje naposledy, ten …. Do opětovného desetibodového vedení 67:57 nás dostal BuzzerBeater Kendricka Raye.

 

Ve čtvrté čtvrtině dal dvě trojky v těsném sledu ze stejného místa Wilson a dva body přidal Schaffartzik. Už to vypadalo s námi špatně, ale dlouhá dvojka Bendy, Pampiho dunk a Berishovo povedené náběhnutí na výhoz z autu nám vrátilo optimismus. To už do konce chybělo jen něco málo přes šest minut. Domácí se stále přibližovali a domácí hrdina Shuler zařídil z jedné nohy vyrovnání na 80:80. Pak se rozhodl k druhému dunku Pavel Pumprla po přihrávce Petra Bendy. Hezky to kluci sehráli… Aminu vyrovnal a pak přišla asi rozhodující trojka Raye. Na vrcholu trojkového oblouku si z Petra Bendy vytvořil překážku a zpoza clony upravil na 82:85. Na to už domácí odpověděli jedním košem a my jsme závěr takticky sehráli velice dobře a čtyřmi šestkami napsali konečný výsledek.  

 
 
 
vloženo: 14.12.2017 02:57 / přečteno: 7626x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.