POMŮŽE ZÁPAS V BELGII NA 2.MÍSTO?

POMŮŽE ZÁPAS V BELGII NA 2.MÍSTO?

Z přístavního města Oostende, které leží v polovině krátkého belgického pobřeží, vyjíždějí trajekty do Anglie, pro nás tam může vyjíždět spoj na druhé místo tabulky Ligy mistrů.

Pro oba dva týmy Oostende a Nymburk to bude důležitý zápas, i když pro každého z trochu jiného důvodu. Domácím půjde o zachování naděje na postup do play-off a odražení snah týmů na sedmém a osmém místě je vyřadit alespoň z postupu do FIBA Europe Cupu. Naším úkolem je zajistit si o jednu výhru více než získá Nanterre, abychom je přeskočili na druhém místě tabulky a zajistili si tak lepší pozici do prvního kola play-off.

 

Naší překážkou postupu na druhé místo je Nanterre. To má před sebou zápas proti skokanovi letošního kalendářního roku Zelené Hoře, navíc ještě na polské palubovce. V posledním utkání hostí Francouzi Besiktas. To je reálná hrozba dvou proher, ovšem při vyrovnanosti a nečekaných výsledcích v naší skupině, to není žádná jistota.

 

Oostende je aktuálně v tabulce BCL na 6. místě se stejnou bilancí jako čtvrtá Zelená Hora a páté Avellino. Všechny tři týmy už mají odehrané všechny své vzájemné zápasy. Ovšem belgický mistr má ze všech tří týmů nejhorší bilanci. Vyhrál jen jeden zápas o čtyři body se Zelenou Horou a druhý zápas s polským týmem vysoko prohrál. S Avellinem Oostende prohrálo oba své zápasy. Avellino zase prohrálo své dva zápasy se Zelenou Horou a má vyrovnanou bilanci 2 výher a 2 proher. Tedy pokud bude Oostende chtít postoupit, nepůjde to ani přes tabulku tří ani přes dvojici vzájemných zápasů. Jejich jedinou reálnou nadějí zdá se být výhra v obou zápasech, ve 13. kola nad námi a v posledním kole nad Arisem na jeho palubovce.

 

Dá se říct, že ve středu se na palubovce utkají dva velice podobné týmy.To, co jsme my v basketbale v české lize, je Oostende v belgické nejvyšší soutěži. Na svém kontě má 18 mistrovských titulů  od roku 1981, z toho šest v posledních šesti letech. I aktuální postavení v tabulce je podobné našemu týmu. V šestnácti kolech zatím Oostende nebylo poraženo, i když jejich dominance v domácí soutěži není tak výrazná jako ta naše v NBL. Celkové skóre je totiž 1390:1048, naše 1966:1359. Více rozdíl vynikne v přepočtu na jedno utkání – Oostende 86,9:65,5 a Nymburk 103,5:71,5. Průměrná výše vítězství je u nás 32 bodů u Oostende 21,4 bodů. Ale i z tohoto porovnání je vidět, že naší největší zbraní je útok.

 

Oostende má v Champions League průměr obdržených bodů 75,4 a my jsme v prvním utkání na domácí palubovce soupeři nastříleli 86. Belgický mistr staví svou hru na dvou mohutných pivotech Jerikim a Mayersovi. Když jsme je v Nymburce zastavili, nedokázali je jejich spoluhráči z perimetru nahradit. To však na jejich domácí koše nemusí platit. Je předpoklad, že doma budou střílet přesněji.

 

„Oostende je velice zkušený tým. V domácím prostředí dokázali porazit čtyři ze šesti soupeřů včetně Nanterre. Jejich hra v útoku je dobře organizována, využívají spoustu clon na hráče s míčem, často jejich pivoti hrají zády ke koši. Našim cílem je vnutit jim naše tempo hry. Vzhledem k tomu, že je to pro ně možná poslední šance na postup do play-off BCL, předpokládám, že půjdou do zápasu s maximálním soustředěním, s maximální touhou zvítězit. My musíme být připraveni jejich tlak přijmout jej, odrazit a dovést zápas k vítězství,“ řekl před zápasem trenér Oren Amiel.

 
Utkání začíná ve dvacet hodin a sledovat ho můžete na O2TV v přímém přenosu od 19:55. 
 
vloženo: 30.01.2018 16:08 / přečteno: 7038x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.