DRUHÝ OSMIFINÁLOVÝ ZÁPAS POHÁRU

DRUHÝ OSMIFINÁLOVÝ ZÁPAS POHÁRU

Poslední lednový zápas na domácí palubovce sehrajeme v pondělí od půl sedmé. Soupeřem nám bude v Českém poháru NH Ostrava.

Od prvního utkání z osmifinálové dvojice zápasů Českého poháru proti Ostravě sice uplynulo jen 16 dní, ale my jsme odehráli mezi tím už 6 utkání s pěti výhrami. Podlehli jsme jen v Turecku Besiktasi. A právě díky takové kadenci bude utkání pro naše barvy přeci jen náročnější. Únava se ukládá každým zápasem. Navíc ještě ve středu nás čeká důležitý zápas v Oostende, který by nás mohl posunout ke kýženému druhému místu po základní části BCL.
 

„Je pro nás důležité udržovat si dobrou hru před pokračováním Ligy mistrů ve středu v Belgii. Pochopitelně výsledek prvního zápasu nám přináší určitou pohodu a možnost rozdělit minuty tak, aby všem zůstalo dostatek sil do ostře sledovaného zápasu v Oostende,“ řekl před zápasem trenér Oren Amiel.

 

Ano, první zápas v Ostravě jsme po liknavé první čtvrtině vyhráli pohodlným rozdílem 39 bodů 122:83. Zatím jsme letos ani v jednom utkání s Ostravou nedali méně než 100 bodů, ve druhém ligovém dokonce 130. Na počtu obdržených bodů je přeci jen vidět, že Ostrava se spíše než obranou zabývá útokem. Ovšem přestřílet náš útočný kulomet bude extrémně těžké ne-li na nymburské palubovce nemožné.

 

V první čtvrtině předchozího utkání s Ostravou, to byly střelecké hody domácích, kteří si pomohli 16 body z rychlého protiútoku, 4 trojkami a 4 smečovanými koši. Možná nám v úvodu chyběl i Geno Lawrence, který zůstal s virózou doma. Krátce po začátku druhé čtvrtiny domácí vedli 40:29 a tím pohár trpělivosti přetekl a naplno se otevřela stavidla našeho útoku a na druhé straně se stavidla obrany natolik zacvakla, že náskok domácích utíkal jako voda z prasklé hráze. Pět minut nám stačilo, abychom z mínus jedenácti udělali plus deset. Svoje vedení jsme ještě do poločasu dotáhli na 61:47.

 

Ve třetí čtvrtině jsme mírně navyšovali svůj náskok i za přispění útočných doskoků. Celkem jsme jich měli na kontě po třiceti minutách 16 a k tomu 21 obranných. Právě v činnosti pod košem byl ze statistických porovnání největší rozdíl. Ke stému bodu jsme se protrojkovali ve 34.minutě, na 69:101 upravil trojkou Martin Peterka, když se před ním trefil Ray a Berisha ze stejné vzdálenosti.

 

I když jsme se s Ostravou utkali už skoro šedesátkrát, v Českém poháru to bylo zatím jen čtyřikrát, včetně letošního prvního duelu. Poprvé k pohárovému zápasu došlo až v roce 2007. Tehdy jsme vyhráli 81:63, o rok později to bylo 93:75 a pak až po dalších pěti letech v rámci Final8 jsme v Liberci, kde se závěrečný turnaj hrál, vyhráli 100:67. Vzhledem k tomu, že se předcházející pohárová utkání hrála podle jiného systému, bude to pro Ostravu první pohárové utkání v Nymburce.

  

Za předpokladu úspěchu, což při náskoku 39 bodů z prvního utkání je více než pravděpodobné, vyzveme ve čtvrtfinále zástupce slezského basketbalu, kde mimochodem hrají především hráči pocházející z Ostravy, BK Opavu. První zápas odehrajeme na venkovní palubovce  4.února a odveta na programu v neděli 11.2. od 17:00 hodin v Nymburce. Postupující doplní zatím známou dvojici účastníků Final Four: Svitavy (jako pořadatel) a Děčín (který vyřadil ve dvou zápasech Ústí v součtu o pět bodů). O čtvrtém týmu se rozhodne ve středu 31.ledna v Kolíně, kam přijedou Pardubice. Ty si přivezou z prvního zápasu náskok 28 bodů. 

 
vloženo: 28.01.2018 14:57 / přečteno: 7341x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.