ZÁPAS S VELKÝM NÁBOJEM

ZÁPAS S VELKÝM NÁBOJEM

Ve středu v Basketball Champions League vyvrcholí boje o čtyři postupová místa i o pořadí ve skupinách. Podívejme se na postupovou matematiku v naší skupině, ale krátce i v ostatních skupinách.

Skupina D
 skupina D

Začněme naší skupinou D. Všechny zápasy se budou hrát ve středu 7. února od 18:30. První tři týmy skupiny mají postup jistý, o umístění na čtvrtém místě, posledním postupovém, bude boj. Zelené Hoře, která bude hrát v naší hale, zajistí postup bez ohledu na jiné výsledky výhra nad naším týmem. V případě prohry, budou muset věřit Bonnu, který v posledním kole hostí Avellino, že vyhraje. Bonnu však už o postup nejde, nemůže být lepší než sedmý. Při rovnosti bodů postupuje Zelená Hora, protože nad Avellinem dvakrát vyhrála. Naše vítězství by pro změnu nám zajistilo druhé místo ve skupině a s tím související výhody - lehčího soupeře ze třetích míst ostatních skupin a také možnost hrát rozhodující utkání doma. V případě prohry bychom museli spoléhat na to, že Besiktas porazí na venkovní palubovce Nanterre. Jen v tom případě bychom zůstali na druhé pozici.

 

V utkání tedy půjde o hodně a vědí t i polští fanoušci a zástupci médií. I když ani u jednoho týmu není prohra fatální, určitě si budou chtít obě družstva zajistit vítězstvím klid. Že mají Poláci eminentní zájem zvítězit dokazuje i to, že se na zápas chystá minimálně 230 fanoušků hostujícího týmu, a tak se má nymburská hala na co těšit. Věříme, že všichni naši fanoušci se zmobilizují a přijdou nás podpořit. V souvislosti s takto vypjatým zápasem chystáme i některé změny ve vstupech do haly, v parkování. Informace přineseme na našem webu i facebooku nejpozději v úterý dopoledne.   

 
Skupina A
 skupina A

Ve skupině A vládne neochvějně AS Monako, které jako jediný tým v BCL neprohrál a na prvním místě zůstane. Na druhé může přeskočit Oldenburg, protože s Karsiyakou má kladnou bilanci a v posledním kole hraje s Holonem a Karsiyaka s Monakem. Na čtvrtém místě zůstane Murcia, protože s Dinamem Sassari má o jediný bod lepší vzájemné zápasy. 

Předpokládané pořadí: Monako - Oldenburg - Karsiyaka - Murcia

 
Skupina B
skupina B

V této skupině může být Ludwigsburg první jen v případě, že Tenerife prohraje poslední zápas v Klajpedě a současně Ludwigsburg vyhraje doma nad Orlandem. Vzájemné zápasy těchto dvou soupeřů jsou ve prospěch ostrovního týmu a u Ludwigsburgu se to dá předpokládat. O čtvrté místo si to v přímém souboji rozdají PAOK a Ventspils, které mají stejný počet bodů a vítěz postoupí a poražený bude hrát FIBA Europe Cup. První zápas vyhrál PAOK doma o sedm bodů. Pokud Klajpeda prohraje a souboj PAOK –Ventspils dopadne výhrou PAOKU, bude řecký tým třetí a Klajpeda čtvrtá, pokud vyhraje Ventspils, zůstane Klajpeda v každém případě třetí.

Předpokládané pořadí: Tenerife – Ludwigsburg – Klajpeda – Ventspils

 
Skupina C
skupina C

Nejzamotanější skupina s mnoha variantami na pořadí týmů. Jistou účast v play-off má jen Banvit, protože AEK a Venezia jej nemohou bodově dorazit, ale ostatní pořadí jsou v podstatě všechna možná. V posledním kole se odehrají v této skupině tyto zápasy (v závorce první zápas): Venezia – Estudiantes (80:81), AEK – Bayreuth (73:80), Banvit – Strasbourg (72:87) a Radom – Olimpija (72:80). Kompletní rozbor najdete v článku na stránkách BCL (link v angličtině).

 
 
 
vloženo: 02.02.2018 15:02 / přečteno: 7303x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.