HYUNDAI FINAL 4 VYLOSOVÁNO

HYUNDAI FINAL 4 VYLOSOVÁNO

Velký souboj mezi děčínskými Válečníky a pardubickou Beksou a neméně atraktivní duel svitavských Turů s lepším ze čtvrtfinálové dvojice Opava – Nymburk. Takové nasazení semifinálových soupeřů dnes vypadlo z losu Hyundai FINAL 4 Českého poháru basketbalistů, který se uskutečnil v pražském sídle generálního partnera prestižního turnaje.

FINAL 4 se odehraje o víkendu 17.-18. února ve Svitavách a už dnes byl spuštěn na webu final4.cz předprodej vstupenek. Sobotní program zahájí souboj Děčína a Pardubic. „My jsme za los rádi, logicky jsme si nejvíc přáli Svitavy, nebo Pardubice,“ glosoval semifinálového soupeře náš bývalý hráč a dnes děčínský křídelník Tomáš Pomikálek. 


V Děčíně si průniku na závěrečný turnaj náležitě váží. Museli se na něj prokousat přes dvě těžká dvojutkání s USK v pátém kole a s Ústím ve čtvrtfinále. „S Ústím to ve čtvrtfinále bylo hodně zajímavé, když jsme doma vyhráli jen o šest, a před odvetou nebylo nic rozhodnutého. Za FINAL 4 jsme tak určitě rádi, zvlášť po loňské absenci. Já se na něj už teď hrozně těším,“ neskrývá nadšení Pomi. „Doufám, že zrovna přichází ta „pára“ a že budeme navazovat na poslední  zápasy, kdy konečně začínáme hrát to, co bychom chtěli, i když stále zůstává spousta prostoru ke zlepšení,“ poznamenal k rostoucí formě posledních dnů křídelník Děčína.

 

„Letos je šance na finále určitě větší než loni. Pořád ale platí, že to je o jednom zápase a ten klidně může vyjít i proti Nymburku,“ hlásí z druhého tábora další náš bývalý hráč pardubický kapitán Radek Nečas

 

Večerní program 17. února obstará druhé pohárové semifinále, v němž se domácí Tuři od 18 hodin utkají s lepším ze čtvrtfinálové dvojice Opava – Nymburk.

„Uvidíme, jestli se Opavě podaří malý sportovní zázrak a ve čtvrtfinálovém dvojutkání se pokusí přemoct nymburského hegemona. Ten teď zejména v Lize mistrů dokazuje své kvality, hraje super basket a jeho výsledky tomu odpovídají,“ možná trochu doufá svitavský kouč Lubomír Růžička, mimo jiné také náš bývalý asistent trenéra. „Předpokládám, že přijedou i fanoušci z Nymburka a pro Svitavy to bude sportovní svátek, který přesáhne rovinu basketu,“ favorizuje nás v dalších větách Lubo Růžička. Děkujeme za důvěru.

Luboš teď spřádá plány na souboj a dva týdny před akcí doufá, že bude mít na turnaji kompletní tým, tedy s aktuálně absentujícím rozehrávačem Smithsonem a lídrem týmu Kerrem. V lepší formě by už také měl být euroligový finalista z roku 2015 a čerstvá posila pod košem Brent Petway.

 

K losu se pochopitelně vyjádřili naši nymburští hráči, byť na začátku každého rozhovoru vyjádřili předčasnost otázek před čtvrtfinále s Opavou. „Nemá cenu řešit, koho máme v semifinále, pohár chceme vyhrát a porazit tedy musíme jakéhokoliv soupeře,“ nechává klidným Tomáše Vyorala, ale přesto zdůraznil jednu skutečnost: „Zápas bude těžší v tom, že Svitavy budou domácí. Ale pokud k zápasu přistoupíme zodpovědně, ukážeme nejen v tomto semifinále, ale i v dalších zápasech, kdo je v Česku nejlepší.“

 

Výsledek prvního zápasu s Tury mu dává částečně za pravdu. Tehdy jsme v bouřlivé atmosféře zvítězili o deset bodů a byl to jeden z nejvyrovnanějších zápasů na venkovní palubovce. „Od té doby se naše hra posunula. Předvádíme o dost lepší a rychlejší basket, proto si myslím, že se na tento zápas už vůbec nemusíme ohlížet,“ doplnil Tomáš Vyoral.

 

„Svitavy jsou tým na pomezí postupu do play-off po dlouhodobé soutěži s ambicemi možná ještě trochu vyššími. Potýkají se zraněními klíčových hráčů, uvidíme jak budou kompletní při Final Four. Jinak je to nevyzpytatelný tým. Dokáží potrápit favorita a na druhou stranu dokáží prohrát s outsiderem. Proti nám jim určitě nebude chybět motivace, zvlášť na domácí palubovce. My nemůžeme mít strach z žádného soupeře, když Český pohár chceme vyhrát,“ poznamenal k losu nejzkušenější náš hráč Petr Benda.

 

Na tiskové konferenci po losu Hyundai Final Four Českého poháru se řešila i obnovená účast Nymburka v Poháru. „Když Nymburk hrál tři dlouhodobé soutěže, tak už domácí pohár nešlo hrát, teď ale beru za plus, že se Nymburk účastní, což je i logické, když nehraje tolik soutěží. Pro FINAL 4 bude podle mého Nymburk přínosem - tedy pokud se tam dostane,  protože i Opava je dobrá,“ zdvihá varovně prst šéf českého basketbalu Miroslav Jansta .

 

Jansta si zatím ještě netroufl vyhodnotit, zda se osvědčila novinka v podobě dvojzápasů při pohárových střetech týmů z NBL. „To si musí rozebrat především kluby, jestli dobře pracují s fanoušky, aby se na ty zápasy přišli podívat. A my tuhle zpětnou vazbu od klubů budeme potřebovat.“

 

Vítěz Hyundai FINAL 4 získá jako odměnu 100 tisíc korun. Poražený finalista si přijde na 60 tisíc, bronzový tým na 40 a čtvrtý celek na 20 tisíc korun. O tuhle extra motivaci se postaral generální partner turnaje, který se nedávno zavázal ke spolupráci s českým basketbalem na další dvě sezony.  

 

„Hyundai a sport k sobě patří, a to platí nejen v Česku, ale i celosvětově. Naše spolupráce s českým basketbalem je dlouhodobá, jsme s ní spokojeni, protože v jejím rámci vznikají i nové společné produkty jako „MVP měsíce“ v lize mužů, který pak jezdí Genesisem G80, anebo „Hyundai Drive of the Game“ při zápasech národních týmů, s kterými také spolupracujeme. Těší nás, že dostáváme i pozitivní zpětnou vazbu od hráčů, kteří mohou našimi vozy jezdit a jsou s nimi spokojeni,“ pochvaloval si po losu FINAL 4 Daniel Novotný, ředitel komunikace Hyundai Motor Czech.

 
Článek vznikl za přispění Petr Hamtáka / ČBF.
 
vloženo: 02.02.2018 16:19 / přečteno: 7946x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.