DO ODVETY S KLIDEM

DO ODVETY S KLIDEM

V „poločase“ pohárového dvojzápasu proti BK Opava máme do odvety bodovou duchnu ve výši 21 bodů. Ve slezské metropoli jsme od šesté minuty vedli a náskok postupem času navýšili až na 91:70.

Tak brzo jako v Opavě si time out naši trenéři možná ještě nikdy nebrali. Neuplynulo totiž ani 90 sekund. Jenže na ukazateli skóre už svítilo 7:0 a po další minutě ještě 10:3. Domácí vyrukovali s častou střelbou z perimetru, což je hra, kterou se Opava obvykle prezentuje, a byli také dotěrní v obraně. Jednak se snažili zdvojovat už prvního hráče, který se po vhazování dostane k míči a znemožňovali nám zakládat rychlé protiútoky. Také po naší cloně s oblibou zdvojovali a tlačili na hráče s míčem. Pokud jim to vycházelo, byli úspěšní, jinak tento styl hry pochopitelně přináší riziko přečíslení. Pokud k tomu došlo, sázeli jsme poměrně jednoduché koše z kratší i delší vzdálenosti.
 

Pod úvodním skóre 10:3 se podepsaly mimo jiné čtyři naše ztráty v krátké době a také dvě trojky Rosti Dragouna. Se dvěma fauly začal utkání Dardan Berisha, který množství odpískaných zákroků nesl s velkou nelibostí a jako první začal také klasickou rychlou obměnu základní pětky. Dokončena byla po necelých šesti minutách zápasu. To už bylo vyrovnáno. Po několika útočných doskocích se košem s faulem prosadil Martin Peterka. Za nesportovní faul Kvapila zaplatili domácí třemi body a tím jsme se ujali vedení 13:10. Střelecky disponovaný Dragoun naposledy vyrovnal. Pak už do vývoje skóre promítal větší počet trestných hodů a skóre nepřibývalo tak rychle. I když na trojky se úplně nezapomnělo. Jednu dal Ray a druhou Zbránek. Domácí opět vsadili v utkání na trojkopalbu a za první čtvrtinu vyslali na koš 11 pokusů zpoza oblouku a jen 5 ze vzdálenosti kratší než šest a tři čtvrtě metru. U nás byl poměr obrácený - 10 pokusů o dvojku, 8 o trojku a k tomu 11 trestných hodů, které vypovídaly o naší snaze hrát do koše.    

 

Ve druhé čtvrtině jsme zlepšili obranné doskakování a právě doskok byl jedním z prvků, které nakonec pomohly nejvíce ke konečnému rozdílu ve skóre. Do dvouciferného vedení se zápas dostal v průběhu 14.minuty po tříkošové minisérii. Genův nájezd ke koši zastavil třetím faulem Dragoun a náš rozehrávač košem s faulem dokončil tříbodovou akci na 24:36. Pak domácí zahrozili nejprve pěti body Bujnocha v řadě a po koši Bendy přidal Kvapil se Šiřinou další čtyři. Domácí se přiblížili na pět bodů. Jenže sedm bodů v řadě od Peterky, Raye a Pampiho přineslo klid. Trenér Czudek rozevírající se nůžky rozdílu zastavil minutu a půl před koncem prvního poločasu oddechovým časem. Poslední čtyři body patřily domácím, kteří ještě před přestávkou srazili ztrátu pod deset bodů.

 

Třetí čtvrtina byla bodově nejchudší a vyrovnaná. Akce, především z naší strany byly pěkné, ale chybělo jim přesné zakončení. Domácí dostali dvě šance na „and one“, ale z čáry trestných hodů dvakrát selhali. Berisha a Dragoun si chvíli po sobě udělali čtvrtý faul. Náskok se udržoval stále kolem deseti bodů a žádný z týmů nedal více než dva koše za sebou. My jsme hráli v útoku pestřeji, využívali jsme průniky až do koše nebo shození na perimetr. Vyoral proměnil trojku a za trojkou se prezentoval i Pavel Pumprla. Toho domácí nechali na perimetru zcela nepokrytého, jakoby vůbec nevěřili, že by z této vzdálenosti mohl míč zvednou ke střele. Náskok se vyšplhal opět na 13 bodů, ale poslední dva koše byly opavské, a proto se skóre vrátilo zase na osm bodů (55:63).

 

Poslední čtvrtinu odstartoval Vyo trojkou a když nechali Davise na trojce zcela volného, zkusil to i náš pivot. Vedli jsme o 14 bodů 55:69. Zápas se mírně zelektrizoval a souboje Martina Gniadka především s Vojtou Hrubanem se nesly v trochu nervóznějším duchu. Možná by měl mít pivot domácích na svou hru zbrojní pas. Jiskřička nevraživosti pak přeskočila v závěru i na fanoušky, kteří jako viníky viděli trojici rozhodčích. Vraťme se ještě k dění za stavu 55:69. Domácí upravili na 61:73 a pak přišel pro Opavu mrtvý úsek, který jsme vyhráli 10:0 a dostali náskok poprvé nad dvacet bodů (61:83). V posledních dvou minutách ještě Klečka třikrát zamířil přesně z perimetru, my jsme kontrovali z čáry trestných hodů nebo po útočném doskoku.

 

Do odvety za týden jsme si přinesli jedenadvacetibodový náskok, který by měl být na domácí palubovce více než bezpečný pro postup na závěrečný turnaj Final Four do Svitav. Zápas v neděli 11. února začíná v 17:00 hodin.   

 

Body: Klečka 15, Dragoun 11, Bujnoch, Kouřil po 9, Kvapil 8, Jurečka, Zbránek po 5, Gniadek, Slavík po  3, Šiřina  2 - Vyoral 14, Lawrence, Peterka, Ray a Davis všichni 12, Berisha 10, Hruban 8, Pumprla 6, Kříž a Benda 2, Bohačík 1, střelba za 2 body: 28/15:42/23, trojky: 33/11:30/8, TH: 10/7:24/21, doskoky: 29:50 (útočné 6:20), asistence: 15:13, ztráty: 11:12, zisky: 8:7, fauly: 24:18, body po útočném doskoku: 7:27, body z rychlého protiútoku: 4:12, čtvrtiny: 19:25, 18:20, 18:18, 15:28 

 
vloženo: 05.02.2018 02:12 / přečteno: 7576x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.