LOSOVÁNÍ BCL UŽ ZÍTRA

LOSOVÁNÍ BCL UŽ ZÍTRA

Ve středu 11. července od 11 hodin proběhne losování základní části Basketball Champions League, která nám potřetí v historii přidělí sedm soupeřů pro základní kolo této nejvyšší soutěže organizované FIBA.

V osudí je celkem 26 týmů přímo nasazených do hlavní soutěže, ke kterým přibude dalších šest z tříkolové kvalifikace. Náš klub bude jako jeden z 12 týmů nasazený. To znamená, že se v základní skupině utká maximálně se dvěma dalšími nasazenými týmy.


Zde je přehled dvanáctky nasazených:

AEK (GRE) – loňský vítěz, Banvit (TUR), Besiktas Sompo Japan (TUR), Brose Baskets Bamberg (GER), ČEZ Nymburk (CZE), Iberostar Tenerife (ESP) – předloňský vítěz, MHP Riesen Ludwigsburg (GER), Neptunas Klaipeda (LTU), PAOK (GRE), Sidigas Avellino (ITA), SIG Strasbourg (FRA), Umana Reyer Venezia Mestre (ITA)


Další soupeři mohou přiskočit z následující skupiny přímo kvalifikovaných týmů:

Anwil Wloclawek (POL), Eskisehir Basket (TUR), Hapoel Jerusalem (ISR), Hapoel UNET Holon (ISR), JDA Dijon Basket (FRA), Le Mans Sarthe Basket (FRA), Montakit Fuenlabrada (ESP), Oostende (BEL), Opava (CZE), Petrol Olimpija (SLO), Promitheas Patras (GRE), Segafredo Virtus Bologna (ITA), Telekom Baskets Bonn (GER), Ventspils (LAT)


Posledních šest klubů přijde z kvalifikace. Otázkou je, do kterých skupin budou zařazeny jednotliví kvalifikanti. Zda bude v každé skupině jeden a navíc ve dvou dva, nebo se může stát, že v některé budou tři a v některé žádný. Určitou komplikací zařazení týmů je totiž používaná restrikce, při které se v základní skupině nesmí utkat dva kluby z jedné země. Vzhledem k tomu, že se do této restrikce zařazuje i kvalifikace, tak se v případě kvalifikanta, který vstoupí do základní části, musí počítat vlastně se třemi státy. Všechno kontroluje počítač, který nasazuje vylosovaný klub do možné skupiny. To všechno uvidíte přímo při losování které se bude přenášet live.  



 
vloženo: 10.07.2018 13:18 / přečteno: 6586x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.