SOUPEŘI PODVANÁCTÉ

SOUPEŘI PODVANÁCTÉ

Petr Benda už za svou kariéru už jedenáctkrát mohl řešit kvalitu soupeřů v základní skupině některého z evropských pohárů. Jak se mu tedy líbí skupina C nadcházejícího ročníku Basketball Champions League?

"Obecně je to možná nejtěžší skupina z těch čtyř. Papírově silných týmů je tam dost. Jména soupeřů jsou dobrá, předpokládám, že herně nebudou špatní a diváci se přijdou podívat na kvalitní soutěž," říká náš pivot.
 

Petře, kdo bude podle Tebe nejsilnějším soupeřem?

Nevíme, jaké budou soupisky na příští rok. U AEK uvidíme, kolik hráčů vymění, to bude pro jejich sílu hodně důležité. Stabilní tým má Bamberg, který se pohybuje na předních příčkách Bundesligy. To jsou dva, podle mě, hlavní favorité. K tomu bych ještě přidal Jeruzalém. Zápasy s nimi byly vždy vyrovnané.

 

Bamberg se po dlouhých letech odhlásil z Euroligy a ani se nedostal se do finále Bundesligy. Dá se předpokládat, že bude slabší?

Pořád je to euroligový tým. Byli sice naposledy třináctí, ale v posledních letech prostě Euroligu hráli a to jim dodalo mraky zkušeností. V domácím semifinále prohráli s pozdějším mistrem, tedy možná trochu smůla v sestavení dvojic. Není v tom výrazné oslabení, nepodceňoval bych je. Možná nesestavili konkurenceschopný tým k Bayernu. Mnichov možná přebírá vládu, ale několik let před tím strkal Bayern spoustu peněz do klubu, a přesto nebyl schopen Bamberg dlouho porazit. Bamberg měl vždycky největší cíle a to asi nemění ani letos.

 

AEK Athény je vítěz BCL, kterému máme co vracet. Jak Tě těší, že znovu přijede do Nymburka?

Je dobře, že jsme je dostali, alespoň to můžeme brát jako malinkou odplatu za minulý rok. I pro nás je to dobře, budeme mít speciální motivaci proti tomuto týmu. Druhou speciální výzvou, především pro našeho trenéra, bude Hapoel Jeruzalém.

 
Co ti říká „Dijon“? 

Že si tam alespoň koupíme dobrou hořčici (smích)…. Tento tým jsme ani nezachytil, když jsem někdy sledoval tabulku francouzské ligy. Předpokládám, že se nebude lišit od jiných francouzských týmů a úspěch v zápase bude záviset na schopnosti ubránit hru soupeře jedna na jedna.

 

Kdo je favoritem v kvalifikaci?

To je těžké říct. Silný by mohl být tým z Cantú nebo Antverpy. Pokud si pamatuji, v Belgii - konkrétně v Antverpách, chodí na zápasy i hodně lidí.    

 

Co Eskisehir? (rozhovor vznikl těsně před oznámením o odstoupení klubu z BCL)

Ani nevím, kde to město leží. Doufám, že není u syrských hranic.

 

Zbývá Fuenlabrada. Jaké by bylo Tvé hodnocení?

Ve španělské lize není lehký soupeř. Bude záviset na momentální formě. Určitě nebudou považovány za outsidera. Těší mě, že se bude hrát v Madridu a odpadne cestování. 

 
vloženo: 14.07.2018 10:36 / přečteno: 7151x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.