PAMPI: CESTOVÁNÍ NEBUDE ŠÍLENÉ

PAMPI: CESTOVÁNÍ NEBUDE ŠÍLENÉ

Kapitána týmu Pavla Pumprlu jsme několik hodin po losu krátce vyzpovídali z jeho prvních pocitů o kvalitě soupeřů, náročnosti cestování o případné odplatě s AEK Athény.

Pavle, jak na první pohled hodnotíš naši skupinu?

Ta naše je asi nejatraktivnější... to sice zároveň znamená, že nejtěžší, ale soupeři jsou zajímaví. Letos to bude velká výzva rvát se o postup což ale neznamená, že chceme polevit v našich ambicích.


V porovnání všech tří ročníků BCL, bude cesta k postupu letos nejkomplikovanější?

Na první pohled ano. Když se ale podívám na ostatní skupiny, je vidět zvýšená kvalita soutěže všeobecně. Ani v kvalifikaci nejsou žádní outsideři.


Naší ambicí zůstává postup?

Přesně tak. Nelze prohlásit, že si chceme jen zahrát Ligu mistrů. Může být i výhodou postoupit z takhle těžké skupiny, protože v play-off se pak narazí na lehčího soupeře, než byl ve skupině. V tomto okamžiku, dlouho před začátkem přípravy jednotlivých týmů, je těžké hovořit detailně o síle jednotlivých týmů. Pochopitelně bude mít velký vliv na kvalitu soupeřů, jak se týmy poskládají a to nejen soupeři, ale také máš tým. Je to nejen o penězích ale i o týmové chemii.


Jak na Tebe působí jména soupeřů?

Opravdu jen krátce. Pokud by Fuenlabrada měla podobný tým jako vloni, bude to silný soupeř. U Jeruzalému a Bambergu se asi nějaký velký pokles očekávat nedá. To jsou podle mě hlavní favorité. Dijon vůbec neznám, dlouho jsme je neviděl hrát a název tureckého týmu, přiznám se, slyším poprvé.


Pavel Pumprla v zápase proti AEK - 14.3.2018

Zapomněl jsi na AEK...

Jo, to mi taky něco říká… (úsměv). U nich bude také záležet na tom, zda zůstanou ve stejné sestavě. Řadit nějak dozadu ve skupině úřadujícího vítěze soutěže asi nelze.


Bude motivace proti AEK vysoká?

Já už jsem říkal, že nejlepší cesta, jak zapomenout na loňský neúspěch je nahradit ho úspěchem letošním. No a proti AEK by to bylo ještě o to pikantnější.


Vrátily se i chmury ze zpackaného finiše zápasu proti athénskému týmu?

Postupem času se vzpomínky dostávají stále hlouběji do hlavy, takže to už ve mně nevyvolává nějakou negativní náladu. NA druhou stranu, zcela zapomenuto to není.


Bamberg hrál vloni Euroligu, letos se přihlásil do BCL. Může to svědčit něco o podmínkách v klubu?

Těžko říct, co za tím stojí. Zda je lepší pro jejich propagaci, že budou hrát o triumf v Champions League než stěží bojovat, a většinou neúspěšně, o play-off v Eurolize nebo zda za tím stojí pokles rozpočtu. Nepředpokládám, že by tým s takovou historií chtěl tolik ustupovat ze své slávy.


Při hodnocení skupiny bezesporu hraje důležitou roli i cestování. Jak je to v případě naší základní skupiny?

Žádná tragédie. Fuenlabrada znamená přímý let do Madridu, Athény jsou v pohodě, Bamberg autobusem. Jeruzalém může být nepříjemná cesta. Nevím, jak se dostaneme do Dijonu, netuším kudy povede cesta k tureckému týmu. Když to shrnu, není to nijak šílené.


Těšíš se už na začátek Champions League?

Teď se těším na volno s rodinou!! Myslím, že nejvíce se budu těšit, až začne příprava na sezonu (smích).  

 
vloženo: 12.07.2018 12:49 / přečteno: 7257x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.