J.PODPĚRA JEDINÝM VLASTNÍKEM KLUBU

J.PODPĚRA JEDINÝM VLASTNÍKEM KLUBU

Půlroku poté, co Jiří Podpěra vstoupil do basketbalového klubu z Nymburka, se stal jediným vlastníkem nejúspěšnější české basketbalové značky. Minoritní podíl odkoupil od Viktora Koláře, se kterým v létě 2018 přebíral Nymburk po 23letém vládnutí Miroslava Jansty.

iří Podpěra se stává 100% vlastníkem basketbalistů Nymburku




Tento obchod je přirozeným a logickým vyústěním debat, které jsme s Viktorem Kolářem během posledních měsíců vedli. Troufám si říct, že se z nás stali dobří přátelé se společným cílem v podobě dalšího rozvoje klubu. Viktor odvedl velký kus práce v samotném začátku našeho působení v klubu, jeho znalost sportovního prostředí a diplomacie byly nenahraditelné. Svoji pozornost však logicky musel věnovat z větší části Sport Investu, který potvrzuje pozici jedničky ve svém oboru. Já jsem naopak v činnosti pro nymburský klub našel ideální doplněk mé klasické pracovní kariéry a cítím odpovědnost posunout ho v pozici jediného vlastníka ještě dál,“ uvedl při podpisu transakce Jiří Podpěra.


Kolář, který patří k předním fotbalovým agentům a klíčovým postavám agentury Sport Invest, bere i krátké působení v nymburském klubu jako velkou zkušenost. „Potvrdilo se mi, kolik úsilí a dřiny mnoha lidí je třeba k tomu, aby se podobně úspěšný příběh v českých reáliích mohl zrodit. Jirka Podpěra a jeho tým mají můj velký obdiv, nadále zůstávám velkým fanouškem. Svoji energii teď budu opět naplno věnovat především fotbalovému prostředí, ale těším se na další rozvoj klubu pod Jirkovým vedením. Je maximalistou a já se těším, že postupem času dokáže naplnit veškeré cíle, které se předsevzal.“


Nymburk si v první sezoně pod vedením Podpěry drží neporazitelnost v české lize a útočí tak už na šestnáctý titul za sebou. Naopak v Lize mistrů se týmu nedaří podle představ a poprvé za tři sezony nepostoupil do play off. Klub nastartoval větší práci s mládeží, mimo jiné uspořádal ligový zápas s publikem složeným převážně z místních školáků. Také se začal více angažovat v charitě.


Obchodní prostředí mě přesvědčilo o tom, že na hodnocení je vždy lepší počkat až po uzávěrce,“ usmívá se mnohaletý šéf firmy Omnipol. „Věděl jsem, že první rok pro mě bude do jisté míry seznamovací, což se potvrzuje. Spousta věcí či projektů mi udělala radost, spoustu dílčích úkolů se dalo zvládnout lépe. Svého vstupu do basketbalového prostředí jsem však nezalitoval ani na minutu. S Nymburkem nás čeká ještě spousta práce, na kterou se však upřímně těším. Moje ideální vize je snad až příliš optimistická, proto si ji v tuto chvíli nechám pro sebe. Zároveň však společně s kolegy v klubu udělám maximum pro to, aby se za několik let naplnila,“ dodal Podpěra.

 
vloženo: 30.01.2019 14:01 / přečteno: 5296x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.