FROM ZERO TO HERO!

FROM ZERO TO HERO!

Pod tímto nadpisem se na serveru probasketu objevil článek o Ladislavu Sokolovském. Níže si jej můžete přečíst i na našem webu.

Ladislav Sokolovský: From zero to hero!

Jistě máme v živé paměti školáckou ztrátu nymburského kapitána v minulé eurocupové sezóně, po níž následovala Mačvanova rána do vazu v samém závěru a konec postupového snu. V úterý ale vystoupal dvaatřicetiletý křídelník na pomyslný piedestal. 

Konkurence v nymburském celku je taková, že ani pozice kapitána nezajišťuje Ladislavu Sokolovskému místo v základní sestavě, byť Muli Katzurin od úvodních minut vyrukoval na Biellu se čtveřicí Čechů, tak služebně nejstaršího hráče opomenul. 

Jeho čas nadešel až ve druhé čtvrtině, kdy zdravotní potíže Hannavana a 2 fauly Nečase a Ricciho nutily izraelského kouče k osvědčené alternaci. Na pozici 4 zaskočil Ladislav Sokolovský, jemuž tato role není cizí, neboť po brzkém odchodu Huntera na ní několik kol zaskakoval.

Přerovský rodák nechal zapomenout na nevýrazné výkony proti Prostějovu a Pardubicím, když se střelecky trápil a zaznamenal v součtu 11 bodů. A na palubovce neúnavně bojoval, byl neomylný z pole (5/5), skvěle vnikal do podkošového prostoru a v úvodu druhé půle poslal šestinásobného mistra poprvé do dvouciferného vedení. 

Ke konci utkání si dostalo autoru 16 bodů zasloužených ovacích, když po své vyfaulování opouštěl palubovku, tak měl na kontě mj. 2 doskoky, 3 asistence a stejný počet zisků a 6 získaných faulů s výslednou užitečností 21.

Jedinou kaňkou na jeho výkonu je pouze padesátiprocentní úspěšnost střelby trestných hodů (4/8). Jindy neomylný, v úterý viditelně nervózní. Přitom v dosavadním průběhu Mattoni NBL minul jen tři šestky z jednatřiceti.

Zaslouženého kreditu se dostalo nymburskému kapitánovi po utkání na oficiálních stránkách Nymburka. „Myslím, že to bylo v okamžiku, kdy Schultze dostal technickou chybu a pro pět osobních chyb skončil. Na palubovku mohl nastoupit Láďa Sokolovský na čtyřku a povedlo se mu přehrávat jejich delší pivoty. Dal asi osm bodů v řadě přes Acharu. To byl impuls pro výrazné vítězství.“ odpověděl další z hrdinů, Petr Benda, když měl nalézt zlom v zápase při konečné výhře 84:60.

Zapomenuta jest ztráta ze závěru loňského duelu proti Hemofarmu Vršac a nyní hurá do Ventspilsu pro důležité vítězsví a netřeba nic podcenit! 

Zdroj: www.probasket.cz  

 
vloženo: 10.01.2010 15:01 / přečteno: 14979x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.