ÚPLNĚ NEJLEPŠÍ BUDE VÝHRA NYMBURKA

ÚPLNĚ NEJLEPŠÍ BUDE VÝHRA NYMBURKA

odpověděl před odletem Muli Katzurin na otázku, zda bude lepší, aby vyhrál Bamberg nebo Biella. V každém případě si trenér uvědomuje, že se jedná nejdůležitější utkání letošní dosavadní Eurocupové sezony, i když Ventspils nevyhrál doposud žádný zápas.

Souhlasíte s tím, že se jedná o nejdůležitější zápas dosavadní sezóny?

Ano, jedná se absolutně o nejdůležitější utkání. Jsme jeden krok od Last 16, takže to je pro celý klub velmi důležitý zápas.

Pokud se podíváte na naše zápasy v Mattoni NBL, nemáte z výsledku strach?

Zápasy domácí ligy a evropských pohárů jsou něco jiného. Prohráli jsme zápas s Prostějovem a Pardubicemi a vzápětí jasně přehráli italskou Biellu. Jedinou naší nevýhodu vidím v tom, že hrajeme venku, protože pochopitelně venkovní zápasy jsou těžší.

Nicméně Ventspils v Eurocupu nevyhráli ani jeden zápas, takže teoreticky by to mohl být jednoduchý zápas…

Za prvé: v Evropě nejsou jednoduché zápasy. Za druhé: Ventspils právě vyměnili hlavního trenéra a to sebou přináší do týmu novou atmosféru. A za třetí: Ventspils nemá co ztratit, můžou hrát absolutně v klidu a nabírat sebevědomí pro domácí Baltickou ligu. Ještě Vám to připadá tak jednoduché? Mě ne, nikdo nesmí Ventspils podcenit, fakt, že ještě v Eurocupu nevyhráli pro nás v tuto chvíli nesmí znamenat a také neznamená vůbec nic. To není signál pro to, abychom byli v pohodě.

Nový kouč strávil s týmem pouhý týden. Myslíte, že lze za tuto dobu nějak razantně změnit herní projev týmu?

Jak jsem řekl, nový kouč může zásadním způsobem ovlivnit atmosféru v týmu. Ale těžko se o tom povídá, nevím jaké byli přesné důvody odvolání předchozího kouče, jestli to byli výsledky nebo něco jiného… Nicméně platí, že pokud do týmu přijde nový kouč, se hráči snaží ukázat to nejlepší, protože cítí svou šanci. Ventspils může hrát v úterý zcela jinak než předtím…

Nedávno odešel z týmu i jejich americký rozehrávač. Jak moc to ovlivnilo hru týmu?

Venstpils jsme hodně skautovali a upřímně mohu říci, že jejich lotyšský rozehrávač je lepší než ten americký. Což pochopitelně dokazuje to, že Američana propustili. Prostě asi nepředváděl to, co by měl.

Koho byste v týmu soupeře vyzdvihl?

Vysoký centr Pettway je velmi dobrým hráčem, vzpomeňme si jak nám zatápěl v Pardubicích hlavně v první polovině. Ventspils má ve svém středu spoustu talentů a velmi dobrých střelců, klasická baltská škola. Ještě jednou chci ale zdůraznit, že Ventspils jsou absolutně bez jakéhokoliv tlaku a tudíž to z jejich týmu může být leaderem kdokoliv…

Zabýváte se již nějakou postupovou matematikou? Koho bychom mohli dostat? Z jakého místa postupovat?

Ne. Cíl před zápasem je vyhrát. A až potom se zabývat ostatními věcmi. Které ale stejně neovlivníme. Všichni si pamatujete ty nepříjemné chvíle z loňské sezóny proti Hemofarmu a já mám proto myšlenky pouze na úterní zápas a jeho pro nás vítězný konec. Co bude potom si můžeme povědět ve středu.

Zkuste si na závěr tipnout, kdo vyhraje druhý zápas naší skupiny Biella versus Bamberg?

Biebla. Až doposud platilo mezi trojicí týmů Nymburk, Bamberg, Biella, že vyhrál domácí tým, takže věřím, že tomu tak bude i tentokrát. Nicméně nebylo by pro mě překvapením, pokud by vyhrál Bamberg.

Pro nás by ale byla lepší výhra právě Bamberga, ne?
Pro nás bude úplně nejlepší výhra Nymburka smích
 
 
 
vloženo: 12.01.2010 02:09 / přečteno: 12092x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.