PŘED EUROCUPEM

PŘED EUROCUPEM

Ve druhém kole LAST 16 jsme se střetli s Türk Telekom Ankara na jeho palubovce a v prodloužení jsme soupeře porazili. Našim nejlepším hráčem byl Phil Ricci, který se svým výkonem stal vůbec nejlepším hráčem tohoto kola. Našeho pivota jsme se zeptali, jak se cítí před tímto utkáním. A přidali jsme také pár postřehů kouče Kartuzina. 

PHIL RICCI:
Jsme pod velkým tlakem, protože máme skvělou příležitost postoupit. Takže musíme dobře nastoupit do zápasu a zopakovat výkon, který jsme předvedli na jejich palubovce. Sice jsme pod tlakem a oni nemají co ztratit, ale věřím, že se nám to vydaří.
Co musíme zopakovat z toho minulého zápasu, abychom i tentokrát vyhráli?
Definitivně to je obranný doskok, v tom se musíme od minula zlepšit. V obraně je musíme zastavit od trojkových pokusů a otevřených střel. Střelcům nesmíme dát ani milimetr volného prostoru.
Turk Telekom nemá co ztratit, my musíme vyhrát. Neovlivňuje to nějak negativně náš tým?
Pochopitelně to tak můžete brát. Ale my se snažíme myslet pozitivně a připomínáme si, jak jsme u nich zahráli dobře. To pomáhá.
Tobě se zápas na turecké půdě hodně vydařil, Eurocup tě dokonce vyhlásil MVP kola. Zopakuješ si to i v tomto kole proti stejnému soupeři?
Zcela upřímně řeknu, že na tom ocenění nějak nelpím. Kdybych neměl na hřišti spoluhráče, nic bych nezískal. V tomto zápase chci jediné. Výhru. Pokud k ní pomůžu stejným výkonem jako tenkrát, tak budu rád. Nemusím zopakovat ocenění, stačí mi zopakovat výkon.

MULI KATZURIN:
Stojíme před dveřmi posledního kola a hrajeme doma. Je to pro nás skvělá příležitost postoupit v Eurocupu zase do dalšího kola. Musíme se ale spolehnout jenom a jenom na sebe, vše je v našich rukách.Turk Telekom je velmi kvalitní tým s dobrými hráči a rozhodně to nebude lehké utkání. To ale není nic neobvyklého v eurocupových zápasech. Naším cílem je vyhrát zápas a zajistit si tak postup.
Co bude klíčem k výhře?
V první řadě musíme kontrolovat jejich obranný doskok. A za druhé ,musíme zastavit Turky na čáře tříbodových hodů, protože jsou to skvělí střelci z dlouhé vzdálenosti. Tyto dvě věci, tedy doskok a obrana jsou pro celý zápas absolutně klíčové.
Řekl jste, že máme všechno jen ve svých rukách. Není to poměrně svazující?
Jistě. Není to jednoduchá situace. My musíme vyhrát a oni jsou naopak v absolutním klidu, protože nemohou postoupit. To když spojíme s tím, jak mají kvalitní tým, tak jsme jistě pod tlakem. Ale taková je situace, nejdeme přeci na procházku růžovou zahradou, to k tomu patří. A navíc to pro nás není poprvé v této sezóně.
Turk Telekom změnil od našeho posledního zápasu soupisku (odešel Serkan Erdokan). Jak se to odrazí na hře naší i soupeřově?
Turk Telekom má širokou soupisku a na ní kvalitní hráče. Nemyslím si, že jakákoliv změna, která u nich proběhla by byla změna k horšímu. Mnohem negativnějším je faktor, který jsme zmínili v předchozí otázce, tedy tlak na nás a klid soupeře. Ale jak jsem řekl, věřím, že situaci zvládneme.



 
vloženo: 09.03.2010 00:25 / přečteno: 12618x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.