JE TU JIHOČESKÉ FINAL 8

JE TU JIHOČESKÉ FINAL 8

V následujících dnech má Nymburk příležitost vyhrát první letošní trofej. Jihočeská města Jindřichův Hradec a České Budějovice hostí od čtvrtka do soboty finálový turnaj Basketbalového poháru České pošty, v němž se vyřazovacím způsobem utká osm nejlepších týmů letošního ročníku.

FINAL 8 se kromě Nymburka zúčastní pořádající Lions Jindřichův Hradec, dále Sluneta Ústí nad Labem, BK Opava, Ariete Prostějov, KK Valašské Meziříčí, BK Děčín a BK JIP Pardubice. Čtyři týmy, které vyhrají úvodní čtvrtfinálové duely, čeká nesmírně náročný program tří zápasů ve třech dnech, protože hrát se bude i zápas o 3. místo.


Nymburk z posledních deseti let nevyhrál domácí Pohár pouze v sezoně 2005/2006, kdy v semifinále podlehl Prostějovu a skončil třetí. Letos se mu ve FINAL 8 jako první postaví domácí Jindřichův Hradec v zápase, který bude reprízou lednového souboje v Mattoni NBL.


„O výhru jsme museli bojovat, použili jsme širší rotaci. Nepodali jsme nejlepší výkon a soupeři jsme dali pocit, že s tím zápasem může něco udělat. Diváci mu v tom pomáhali, hlasitě podpořili svůj tým a vytvořili dobrou atmosféru. Věřím, že i tentokrát to bude stejné,“ pochválil kouč Nymburka Kestutis Kemzura jindřichohradecké fanoušky.


Ačkoliv má Nymburk na domácí scéně dominantní postavení, Pohár mu to automaticky nevyhraje. Litevský trenér ví, že formát FINAL 8 má svoje úskalí a záludnosti, na který může favorit doplatit. „Pohár má svá specifika. Každý zápas je rozhodující. Pokud jeden prohrajete, jste venku. Je přitom úplně jedno, jak hrajete v sezoně. Je to o tom, jestli dokážete dát veškerou snahu do jednoho zápasu. Abychom Pohár získali, budeme muset podat maximální výkon třikrát po sobě,“ prohlásil kouč Kemzura.


Litevský trenér má možnost se svým novým týmem získat první trofej. Vzhledem k síle svého týmu si uvědomuje, že by Nymburk neměl z jihu Čech odjet s prázdnou. „Chceme vyhrát. Hraje se o jednu z trofejí, takže je jedno, jak našlapaný program máme. Pokud pohár hrajeme, je pro nás důležitý,“ odmítá kouč, že by této soutěži nepřikládal takový význam.


Trenér Jindřichova Hradce Karel Forejt si před čtvrtfinále přeje, aby hrál jeho tým odvážně stejně jako nedávno v lize. „Jde o to zahodit respekt, což se nám v posledním zápase povedlo. To je pro mě to nejcennější, co jsem si z minulého měření sil odnesl. Když se do takového utkání nastoupí s přílišným respektem, nemá pak zápas smysl pro nás ani pro Nymburk,“ uvedl.


Utkání začíná ve čtvrtek 6. února v Městské sportovní hale v Jindřichově Hradci v 19:00. Na případné semifinále by Nymburk odjel do Městské sportovní haly v Českých Budějovicích, kde by se v 18:00 utkal z vítězem zápasu mezi Ústím a Opavou. Finále se hraje opět v Jindřichově Hradci od 18:00, stejně jako souboj o třetí místo (15:00).

 
vloženo: 04.02.2014 15:51 / přečteno: 8366x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.