CHYB BYLO VÍCE

CHYB BYLO VÍCE

Jen těžko hledali nymburští hráči slova při hodnocení utkání. Zapsali si další nepříjemnou porážku v letošním ročníku VTB ligy. 

Vojtěch Hruban

Už těch smolných zápasů začíná být více než dost. Dnešní zápas se zařadí mezi ty s nezvládnutou koncovkou. Udělali jsme několik chyb, které by se nám stávat neměli – ať je to špatně připravená střela nebo vypíchnutý koš.

Jsou to ty dva momenty, které nám prohrály zápas?

Kdepak, to jsou jen ty, na které jsem si právě vzpomněl. Chyb bylo v utkání více.

Jak se na konečném výsledku podepsal konec prvního poločasu?

Ztráta našeho většího vedení byl jeden ze zlomových momentů. Každý zápas má určité vlny, kdy je tým nahoře a kdy je tým dole. Tahle dolní byla o trochu delší, než se nám mohlo hodit.

V čem byl soupeř nepříjemný?

Krasnojarsk hraje tempo basket – rychle dopředu a mají výborné individuality, viz Burns, který nám dělal opravdu velké problémy. I když jsme několik útoků hostů ubránili, on si vzal míč sám a dovedl své představení do bodového konce. Jejich individuality jsou největší sílou soupeře.

V závěru stál nejčastěji na čáře trestných hodů Fischer. Nedal se faulovat někdo jiný?

Taktika závěru zápasů je postavená na tom, že hráč s nejhorším procentem úspěšnosti trestných hodů se uklidí za čáru na vyhazování a první přihrávka směřuje na hráče, který zvládá šestky výborně. Aby to mělo smysl, musí se faulovat hned. Jednou jsme možná mohli faulovat ž Burnse, ale mám obavy, že by to velká změna nebyla.   

Nesrážely vás také některé verdikty rozhodčích?

Možná byl odpískaný jeden aut opačně, ale i přes to jsme měli zápas v pohodě vyhrát.

Jak je to postupovými šancemi?

Už jsou hodně nízko. Museli bychom vyhrát zápasy, které od nás nikdo nečeká a k tomu bychom museli mít ještě hodně štěstí na ostatní výsledky. Myslím, že bychom se teď měli soustředit, abychom byli co nejblíže za šestým místem.

 
Rado Rančík

Jen těžko k tomu zápasu něco dodat. Dopustili jsme se velkého množství chyb v obraně.

Co bys řekl ke svému smolnému dopíchnutí míče?

Šel jsem na útočný doskok, abych jistil, kdyby se míči nechtělo do obroučky. Kdybych trefil míč, nic by se nestalo. Bohužel jsem míč netrefil a chytil jsem jen obroučku.

Čím byl soupeř nepříjemný?

Neřekl bych, že by byl soupeř extra nebezpečný. Zápas jsme si prohráli sami velkým počtem chyb v obraně.

Čím byl výjimečný Burns, autor 23 bodů za poločas?

V první polovině chytil lauf a v podstatě dal všechno, co vystřelil na koš. Ve druhé polovině dal už jen dva body.

Byl to rozhodující prvek naší prohry?

Ne, rozhodující byla naše obrana. Dostali jsme příliš lehkých košů z vnitřního prostoru. 

Jak je to postupovými šancemi?

Já takové otázky vůbec neřeším. Pokud budeme vyhrávat všechny zápasy, tak se tam dostaneme, pokud ne, tak se do play-off nedostaneme.   

 
Petr Benda

Krasnojarsk není žádný lehký soupeř. Do mysli fanoušků se možná zapsal svými horšími výsledky v našem prvním působení ve VTB lize. My sami jsme očekávali těžké utkání. Celý zápas byl vyrovnaný, ani jeden tým nebyl v dvouciferném vedení. Ve vyrovnaném průběhu rozhodlo pár chyb v obraně, kdy soupeř v jednu chvíli dal tři, čtyři jednoduché koše, na které jsme nedokázali zareagovat. Dokázali jsme vývoj zápasu ještě nasměrovat, abychom měli poslední útok po time outu. Poslední střela je většinou o štěstí, pokud soupeř neudělá nějakou hrubou chybu.

Bylo pro vás frustrující, že jsme po většinu druhého poločasu dotahovali náskok soupeře?

Nejen to, že jsme soupeře nemohli bodově předstihnout v závěru, ale také v prvním poločase byly podobné stavy. Byli jsme ve vedení o sedm bodů, ale stále jsme se nedokázali přehoupnout na větší rozdíl, i když jsme v tu chvíli měli výraznou převahu. Tedy rozhodující moment nebylo jen to, že jsme se nedokázali dotáhnout, ale i to, že jsme se nedokázali bodově odpoutat, když jsme vedli.

Jedním z nepříjemných momentů byla nesportovní chyba. Rozhodčí se chvíli domlouvali. O co šlo?

Shodou okolností jsem slyšel, o čem se domlouvali. Šlo o to, zda ještě mezi hráčem a košem byl ještě jiný hráč. Jeden rozhodčí viděl, myslím, Thomase Massambu blíž ke koši, pak by to nebyl nesportovní faul, druhý tvrdil, že už byl faulovaný hráč prvním na cestě ke koši. Asi rozhodlo to, co viděl rozhodčí vedený v zápase jako hlavní.

 
Lukáš Palyza

Soupeř přijel bez Komorovského, nám chyběl Jirka Welsch, takže na ztráty to bylo vyrovnané. Nám se ale nepovedlo zastavit jejich nejlepšího střelce Burnse. Ve druhé čtvrtině jsme měli vynikající úsek, kdy jsme šli do vedení, ale pak jsme se nechali do poločasu zatlačit do mínusu. To byla z naší strany velká chyba. Měli jsme udělat všechno proto, abychom si vedení přenesli i přes poločasovou přestávku. Myslím, že soupeř dal více lehkých košů. V některých momentech byli dravější. Je to škoda, pár lehkých košů z rychlého protiútoku by nám moc pomohlo.

Jak mrzí porážka od takového týmu?

Pozor Jenisej není slabý mančaft. Ekonomicky je to velice silný klub a hráčské individuality jsou velice dobré. Škoda, že jsme nedokázali zúročit solidní výsledek, který jsme si přivezli z jejich palubovky. 

 
vloženo: 03.02.2014 09:00 / přečteno: 9014x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.