POSTUP SE VZDALUJE

POSTUP SE VZDALUJE

Basketbalový Nymburk si přibouchl dveře do play off VTB ligy, když doma v Tipsport areně podlehl Krasnojarsku 79:81 a dál zůstává na předposledním místě tabulky skupiny A. Naopak soupeř své šance na postup výrazně posílil.

Po postupu ze základní skupiny Eurocupu Nymburku druhý velký cíl sezony uniká. Postup do play off už nemá ve vlastních rukou a navíc by mu musel vyjít naproti výhrami na palubovkách nejlepších týmů skupiny. Nymburk potřebuje z posledních pěti zápasů získat tři vítězství.


Oba týmy měli v úvodní čtvrtině problém s bráněním pod vlastním košem, přesněji s neubráněním přihrávky, která do tohoto prostoru směřovala. Nymburku se navíc nedařilo na obranném doskoku, soupeři povolil za první část pětkrát nových 24 vteřin po neúspěšné střele. Přesto se domácí hráči postupně prosazovali a dokázali po šesti minutách zápasu převzít vedení. První čtvrtinu vyhráli 21:16.


Druhou část otevřela trojka Christiana Burnse, kterého se domácím nedařilo zastavit. Jen kvůli němu držel Jenisej s Nymburkem krok. Po jeho už třetí trojce a celkových 17 bodech si za stavu 35:30 vzal kouč Kestutis Kemzura radši první time out. Burnsova odpověď? Další dvě trojky a skvělých 23 bodů za první poločas. Jen díky němu si vzal Krasnojarsk v závěru druhé čtvrtiny vedení zpět. Nymburk prohrával po prvním poločase 38:41.


Na druhé straně táhl Nymburk překvapivý střelec Thomas Massamba, autor 10 bodů za první poločas. Jeho síla, houževnatost i zrychlení se čím dál více hodí také nymburskému útoku. Dosud ho trenér Kemzura posílal hlavně bránit. Devět bodů nastřílel Dylan Page.


Ve třetí části domácí dlouho tahali za kratší konec a jenom dotahovali náskok Jeniseje. Minutu před klaksonem dal Rado Rančík potřebnou trojku a Nymburk se po delší době zase ujal vedení. To podpořil ještě koš Tre Simmonse a domácí vedli o pět bodů.


V poslední čtvrtině Nymburk velmi rychle o svůj vydřený náskok přišel. Stále více zlobil nenápadný, ale střelecky potentní Vjačeslav Zajcev, po jehož stopjumpu vedl znovu Krasnojarsk. Nymburk měl velké problémy v útoku. Nepadaly volné střely ani jasné pozice pod košem. Pět minut před koncem se po delším čase prosadil tentokrát z nájezdu Burns a soupeř vedl o pět bodů.


Naštěstí dvakrát zakontroval Dylan Page, nejdřív trojkou a pak z pod koše, a rychle vyrovnal. Bylo jasné, že zápas půjde do těsné koncovky. Tu zahájil Elmedin Kikanovič, který se dvakrát prosadil pod košem. Po krásné otočce Tre Simmonse ztrácel Nymburk dva body dvě minuty před koncem, ale znovu se na druhé straně až moc lehce prosadil Gregory Renfoe.


Po šestkách Rada Rančíka prohrávali domácí o jediný bod a 40 vteřin před koncem a získali v obraně míč. Dylan Page pak také proměnil oba trestné hody. V šestkové loterii byl vzápětí na druhé straně dvakrát úspěšný znovu Renfoe. Deset vteřin před koncem udržel nervy i Tre Simmons a byl také dvakrát úspěšný, když vyrovnal na 79:79.


Hru nervů zvládal i Fischer a Jenisej opět vedl. Bohužel na druhé straně po time outu nezvládl Nymburk posledních sedm vteřin. Rozhodčí odpískal Simmonsovi kroky a bylo rozhodnuto. Nymburk doma prohrál s Krasnojarskem 79:81 a jeho šance na play off VTB ligy se radikálně ztenčily.

 
vloženo: 02.02.2014 19:03 / přečteno: 8868x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.