DESÁTÝ TRIUMF JE V NYMBURCE

DESÁTÝ TRIUMF JE V NYMBURCE

Basketbalisté Nymburka slaví svůj jubilejní desátý triumf v Českém poháru. Po velké ztrátě koncentrace ve třetí čtvrtině se na něj ale dost nadřeli. Z jasného zápasu udělal Prostějov ještě napínavou záležitost, Nymburk si ale v poslední části vítězství pohlídal a ve finále zvítězil.

Obhájce vstoupil do zápasu zhruba tak, jak mu trenér Kemzura naordinoval. Na hráčích bylo vidět soustředění a chuť získat v probíhající sezoně první trofej. Minuty prvního poločasu rozdělil kouč mezi devět hráčů. Na lavičce zůstali akorát Tomáš Pomikálek, Lukáš Palyza a Matěj Svoboda. Nejvíce prostoru dostal Tre Simmons, který spíš než střelecké umění ukazoval dirigentské schopnosti. Za první poločas měl pět asistenci.


První dvacetiminutovka měla jinou střeleckou hvězdu. Pět trojek z pěti dal Vojtěch Hruban a dokonale tak zastoupil zraněného Dylana Page, který občas mívá z perimetru podobné statistiky. Nymburk ale dominoval především v obraně. S intenzitou jeho defenzívy měli hráči Prostějova velké problémy a za první půli nastříleli jen 25 bodů. Po ní vedl Nymburk už o 30 bodů. Stav byl 55:25.


Kouč Kemzura poslal i do po přestávce na palubovku překvapivě základní pětku, kterou z lavičky podporoval Vojtěch Hruban. Ten přidal šestou trojku z šestého pokusu. Skóre se však stále drželo kolem třicetibodové hranice.


Závěr třetí části ale patřil Prostějovu, který šňůrou 15 bodů za sebou razantně upravil skóre. Zásadní podíl na tom měly trojky. Dušan Pandula se z perimetru trefil ve třetí čtvrtině čtyřikrát, jednou ho napodobil Roman Marko. Prostějov vyhrál tuto část 27:12 a zdramatizoval zápas.


Pro čtvrtou čtvrtinu tak trenér Kemzura oblékl svou sestavu znovu do základu. Ta se ale tři minuty bodově neprosadila. Po další trojce Marka se soupeř přiblížil už na 12 bodů. Když se po ztrátě míče Vlada Ilievskiho z rychlého protiútoku prosadil Jan Kratochvíl, bylo už to jen o deset. Kouč Nymburka si vzal okamžitě time out.


Po něm Ilievski napravil své předchozí zaváhání, když se trefil za tři body. Rado Rančík pak přidal rychlé čtyři body a Nymburk přesně pět minut před koncem vedl o 17 bodů. Time outem reagoval tentokrát Zbyněk Choleva. Nymburský závěr už ale nedokázal zastavit. Vojtěch Hruban přidal neskutečnou sedmou trojku z osmi pokusů. Obhájce trofeje si po výsledku 91:67 dokráčel pro desáté vítězství v domácím Poháru. 


Fotogalerie ze zápasu zde  

 
vloženo: 08.02.2014 20:08 / aktualizováno: 08.02.2014 21:47 / přečteno: 8838x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.