JEDEN ZÁPAS OD TROFEJE

JEDEN ZÁPAS OD TROFEJE

Nymburk má před sebou velkou výzvu v podobě splnění dalšího z cílů letošní sezony. Dnes ho čeká finále Českého poháru s Ariete Prostějov, které vypukne v 18:00 v Městské hale v Jindřichově Hradci. Suverénní výkon, kterým Prostějov přejel v semifinále Pardubice, naznačil, že obhájce trofeje nemá nic předem jisté.

„Zatím naplňujeme očekávání, protože jsme byli favoriti prvních dvou utkání. Teď nás ale čeká těžký soupeř, který v semifinále podal vynikající výkon proti Pardubicím, takže tenhle zápas bude určitě úplně o něčem jiném. Prostějov hraje rychle, agresivně, snaží se dobře bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. S tím se budeme muset vyrovnat, ale myslím si, že na to máme partony,“ řekl po vítězství nad Opavou Pavel Houška.


Ten dostal od Kestutise Kemzury znovu více času na palubovce a využil ho k 17 bodům. „Jsem rád, že trenér dává prostor nám všem, kteří nehrajeme tak pravidelně. Aspoň si odpočinou někteří naši klíčoví hráči, protože po Českém poháru nás čeká už ve středu těžké utkání s Maccabi, které nutně potřebujeme vyhrát, pokud chceme pomýšlet na postup,“ předeslal nymburský pivot či power forward.


Jen o dva body více než Pavel měl po semifinále na kontě nejlepší střelec zápasu Tre Simmons. Ten je prý v posledních dnech obzvlášť dobře naložený, protože Seattle Seahawks, tým NFL z jeho rodného města, vyhrál minulý týden poprvé v historii slavný Superbowl.


„To mi dost zvedlo náladu a od té doby slavím. Doufám, že v sobotu k tomu budu mít další důvod. Když zahrajeme stejně, jako v posledních dvou zápasech, budeme mít velkou šanci Pohár vyhrát. Všechno záleží na nás. Myslím, že máme takovou sílu, že se můžeme soustředit pouze na náš tým. Hlavním tématem bude naše obrana. Prostějov známe, určitě si ještě do zápasu uděláme podrobnější rozbor, ale je to v našich rukách,“ věří Tre v sílu Nymburka.


Jeho kouč nechtěl po semifinále přeceňovat výhru o 40 bodů. Jako vždy měl k výkonu proti Opavě hlavně v prvním poločase výhrady a před finále považuje tyto nedostatky za nebezpečné. „Opava měla zraněné některé klíčové hráče, přesto bojovala. V prvním poločase jsme si to trochu komplikovali sami. Měli jsme deset ztrát, což ledacos vysvětluje. Místo toho, abychom využili dobré příležitosti ke střelbě, tak jsme přišli o míč a dostávali koše z rychlých protiútoků,“ hodnotil Kestutis Kemzura, který ví, že poslední krok bude nejtěžší.


„Je nám jasné, že Prostějov se do finále nedostal jen tak. Ukázal velkou kvalitu a my se musíme připravit na velmi fyzicky hraný zápas a nastoupit od začátku s velkou koncentrací. Ve středu nás čeká Haifa, takže se nám hodí, že si předtím zahrajeme s kvalitním soupeřem. Musíme se na finále dobře připravit i po mentální stránce, protože na nás bude mnohem větší tlak. Nechceme čekat na koncovku zápasu, kde by se to mohlo projevit, ale tlačit od první minuty,“ zněl plán před utkáním.


„Momentálně je to druhý nejlepší tým v zemi. Zápas s ním může mít klidně podobnou kvalitu, jakou mají naše zápasy v evropských soutěžích. Doma jsme Prostějov porazili jen těsným rozdílem, takže musíme nastoupit s vědomím jeho síly. Je to finále, nebude druhá šance. Jejich hra není tolik založená na jednotlivcích, takže se nebudeme připravovat na někoho konkrétního. Mají velmi dobrou a agresivní týmovou obranu. Musíme zdolat jejich týmové a fyzické pojetí hry,“ doplnil kouč před svým prvním pokusem o zisk Českého poháru.

 
vloženo: 08.02.2014 12:33 / přečteno: 9202x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.