NÁVRAT DO ZÁPASOVÉHO RYTMU

NÁVRAT DO ZÁPASOVÉHO RYTMU

Jiří Welsch to neměl v utkání jednoduché. Nastoupil po skoro dvoutýdenní absenci a pod košem musel při nájezdu často tvrdě bojovat především s Dušanem Pandulou. 

Welsch, český pohár
Jiří Welsch
Welsch, český pohár
Nakonec za více než 22 minut stihl 7 bodů, 4 asistence a 3 doskoky. Jednu ztrátu vykompenzoval na nulu jedním ziskem a tři spáchané fauly vynahradil čtyřmi získanými. 

Jirko, kde bys hledal klíčové momenty zápasu?    

Zápas jsme rozhodli v prvním poločase, který jsme vyhráli o třicet bodů. Hráli jsme výborně v obraně i útoku. Vypovídá o tom jednoznačně i skóre 55:25. Potom přišlo povolení z naší strany a zlepšení ze strany Prostějova. Oni v prvním poločase nedávali hodně otevřených střel, ve třetí čtvrtině se začali trefovat a zápas se trochu zdramatizoval. V pravý moment jsme zapnuli a dohrávalo se relativně v poklidu. Myslím, že jsme dokázali, že jsme lepší.

 
Cítil jsi na sobě třídenní maraton zápasů?

Tým se s tím vypořádal dobře, protože bylo v prvních dvou dnech možné rozdělit síly na větší počet hráčů. Já osobně jsem s tím vyrovnával hůře, protože mám za sebou dvanáctidenní výpadek způsobený zraněním. Tento týden byl pro mě návratem do tréninkového procesu a zápasové rytmu.


Čekali jste Prostějov jako finalistu?

Když tak o tom přemýšlím, tak ano. Po prvním dni možná někdo čekal, že by Pardubice mohly po svém překvapivě vysokém vítězství nad Děčínem překvapit. Pardubice mají dobrý tým, ale hodně mladý. Ukázalo se to právě na jejich výsledcích. Jeden den vyhráli o čtyřicet a druhý prohráli o dvacet.

 
Co se stalo ve třetí čtvrtině?

Momentum zápasu se přelilo na jejich stranu. V poločase prohrávali o třicet, přišli do druhého poločasu a několik povedených střel jim dalo života do žil. My jsme povolili agresivitu v obraně. Chytli se střelecky, to se na ně přeneslo i v obraně, dostali nás pod tlak a my jsme najednou měli problém s organizací hry a vytvářením dobrých příležitostí.

 

Jak jste vnímali, když rozdíl ve skóre spadl z třiceti na deset?

Deset je už na dostřel a zvlášť když je tým rozjetý tak, jako byl Prostějov v ten okamžik. My jsme v těch momentech využili svých zkušeností, dali jsme nějaké důležité body a měli jsme i několik dobrých zákroků v obraně. 


Názory trenérů

Zbyněk Choleva

Jsem rád, že jsme se dostali do finále. A to jsme v druhé půlce taky zdramatizovali. Nepovedla se nám určitě první půlka, první čtvrtka, kde jsme dostali 30 bodů. Nymburk ukázal svojí sílu. Měl neuvěřitelnou úspěšnost střelby a my jsme to nedokázali zastavit. Naopak nám se střelba nedařila. Až v průběhu druhého poločasu jsme se začali trefovat a nakonec ten zápas i trochu zdramatizovali, protože jsme to stáhli na deset bodů. Musím klukům poděkovat jednak za včerejší skvělý výkon proti Pardubicím a dnešní neutuchající bojovnost i ve druhém poločase, kdy pořád jeli a snažili se o každý bod, ale bylo to těžké, protože Nymburk byl rozjetý a už si hlídal ten náskok a já bych řekl, že nám se dneska zase tolik nedařilo.


Kestutis Kemzura:

Na začátku, v prvním poločase jsme hráli skvěle, především v obraně. Ve druhém poločase jsme začali jakoby relaxovat, přestali bojovat a nepokračovali ve výkonu z prvního poločasu. Soupeř do toho dal více energie, začal se trefovat. My jsme přestali hrát spolu. Naštěstí jsme se dostali zpět do hry, začali se opět soustředit a dotáhli zápas k vítězství.


Sestřih finálového zápasu najdete zde  

 
vloženo: 09.02.2014 17:31 / přečteno: 9463x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.