S HAIFOU O UDRŽENÍ NADĚJE

S HAIFOU O UDRŽENÍ NADĚJE

Basketbalisté Nymburka mají před sebou jeden z klíčových zápasů sezony. Ve středu od 18:30 se v Tipsport areně utkají v rámci Eurocupu s Izraelským týmem Maccabi Haifa. Aby si udrželi naději na postup do osmifinále, musí zvítězit nejlépe o více než pět bodů.

Přesně takovým rozdílem prohrál Nymburk na začátku roku na půdě soupeře u Středozemního moře. Aby ho dostal v tabulce pod sebe, musí v Praze vyhrát o víc bodů. Pak si za určitých okolností může dovolit i těsnou prohru za týden v posledním zápase v Sieně. Tu totiž Nymburk doma pro změnu o tři body porazil. Právě tyto tři týmy se perou o druhé postupové místo ze skupiny K za dosud suverénním Chimki Moskva.


Nejlepší výchozí pozici má zatím Haifa se dvěma výhrami. Nymburk se s Montepaschi Siena mají zatím po jedné. Haifa si tak může v Praze zajistit postup. To se jí tým trenéra Kestutise Kemzury pochopitelně ze všech sil pokusí překazit, aby naopak sám své šance na postup výrazně posílil.


„Čekají nás dva zápasy o všechno. První bude Haifa, což je soupeř o jedné nebo dvou velkých individualitách, které je strašně těžké zastavit. V Izraeli se nám to zase tak moc nepovedlo, takže teď je před námi nová výzva zvládnou to mnohem lépe, abychom měli šanci vyhrát,“ uvedl reprezentační křídelník Nymburka Vojtěch Hruban.


Jeho tým poslední dva domácí zápasy v Evropských zápasech těsně prohrál vinou nezvládnuté koncovky. Vojtěch doufá, že se tým dostatečně poučil. „Musíme hrát chytřeji a trochu s větším nadhledem. Ty koncovky vypadají, jako kdybychom byli nervózní, což se nám nesmí stávat. Musíme to hrát zkušeně, bez nějakých bláznivin a týmově,“ nabízí recept.


Nymburk už v letošní sezoně Eurocupu v podobné situaci byl. V základní skupině neměl před posledními dvěma koly nejlepší výchozí pozici, ale nakonec oba zápasy vyhrál a postoupil do LAST 32. Nyní má čerstvý vítěz Českého poháru šanci posunout se mezi nejlepší šestnáctku týmů a vylepšit si tak dojem z VTB ligy, kde se mu naopak postup hodně vzdálil.


Vstupenky na zápas jsou k dostání v distribuci sítě Ticketportal. Rezervace je možná také v Zákaznickém centru Tipsport areny ve všední dny od 13:00 do 17:30. Lístky lze zakoupit také v den zápasu na pokladnách areny.

 
vloženo: 10.02.2014 20:18 / přečteno: 8233x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.