CHCEME VYUŽÍT VŠECHNY ZBRANĚ

CHCEME VYUŽÍT VŠECHNY ZBRANĚ

V sobotu 28.ledna pokračujeme v české lize utkáním v Brně, což znamená souboj prvního s aktuálně posledním týmem ligové tabulky.

Nikdo asi nepředpokládá žádné překvapení na úkor našeho týmu, zvlášť když Brno s námi ještě neprohrálo o méně než 26 bodů. Celkem máme za sebou 7 vzájemných zápasů, z toho šest v nejvyšší soutěži a jeden v přípravě. Naše domácí vzájemné zápasy zatím skončily poměrem 96:59 a venkovní 95:62. Z toho je vidět, že palubovka nehraje žádnou výraznou roli. Uvidíme, zda hala v Kampusu brněnské university v Brně Bohunicích bude pro tým trenéra Helbicha přívětivější.

 

V týmu mmcité Brno došlo k několika změnám v kádru. Před pár dny skončil srbský rozehrávač Edi Sinadinović, se kterým klub rozvázal smlouvu.  „Vedení klubu však nebylo dlouhodobě spokojeno nejen se Sinadinovićovou výkonností, ale především pracovní morálkou,“ píše se v prohlášení klubu v jeho odchodu. Na stránkách Brna (http://basketbrno.cz/) jsou uvedeny i další důvodu ukončení smlouvy.

 

Podle některých zpráv bude chybět také Radek Pumprla, z důvodů zranění. Na souboj Pumprlů jako v prvním utkání nedojde už jen z toho důvodu, že Pavlova aktivita zatím končí u chůze a posilovacích cviků po operaci křížového vazu. Těšit se však můžeme na souboj Simpsonů. Jak náš Diamond tak brněnský Stan by měli být připraveni do zápasu zasáhnout.

 

První vzájemný zápas nehrál ani náš bývalý hráč Michal „Oba“ Křemen. Nyní se zdá být již ve formě. Zvlášť v posledním zápase proti Ostravě o sobě dal hodně vědět. S 25 body si vystřílel letošní ligový rekord. Budeme se na něj muset dávat pozor na perimetru, protože proti Ostravě vypálil z této mety třináctkrát a proměnil necelou polovinu pokusů (6). Dvouciferný v posledním ligovém utkání proti Ostravě byl kromě Michala ještě pivot Tomanec, Simpson a také Mikulić. V zápase se nedařilo Waremu, který dal jen tři body, jinak je ale nejlepším střelcem Brna s 15,3 bodu/zápas.

 

„Mnohokrát jsem opakoval před zápasy Kooperativa NBL, že musíme do utkání přijít s odpovídajícím soustředěním a se stejnou aktivitou, jako před zápasy evropského poháru. Týmy, které proti nám nastupují, hrají s čistou hlavou. Oba tyto faktory platí především u zápasů, které hrajeme na venkovní palubovce. Brno má ve svém středu velice zkušeného Michala Křemena, pod košem dva silově dobře vybavené hráče Turmana a Tomance, na rozehrávku se jim vrátil Kevin Ware. Tedy soupiska hráčům Brna dovoluje odehrát i s námi solidní zápas. My chceme využít všechny zbraně, které máme a chceme si průběh zápasu kontrolovat od první do poslední minuty,“ řekl před utkáním trenér Ginzburg.

 

Zápas začíná v sobotu 28.1. od 18:00 a sledovat ho můžete na webu TVCOMu.

 
vloženo: 27.01.2017 22:53 / přečteno: 8819x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.