EXPRES MÍŘÍ DO BRNA

EXPRES MÍŘÍ DO BRNA

Expres číslo 19 (číslo aktuálního kola v NBL) jedoucí pro názvem „Termínová listina nymburského týmu“ nabral rychlost a v sobotu na chvíli přibrzdí v Brně, aby se pak na pondělí vrátil do Nymburka a ve středu zastavil v Oostende.

Na otázku, co čeká Pavla Pumprlu o víkendu odpověděl náš hráč „Že by nějaký zápas v Brně…?“ Nemohl netrefit, naši hráči teď mají v programu průměrně zápas každé dva dny už od úterý a ještě to chvíli vydrží. Aby jim vše zapadlo do průměru, tak třídenní volno mezi utkáním v Oostende a zápasem v sobotu v Kolíně jim vynahradí hned nedělní zápas v Opavě… tedy pokud v pondělí neprohrají s Ostravou o více než 39 bodů … a hned v úterý proti Zelené Hoře doma. Suma sumárum za 14 dní osm zápasů.
 

Utkání v Brně proti týmu, který je na devátém místě s odstupem tří bodů na osmé Olomoucko by neměl znamenat vážnější překážku a není důvod, proč si myslet, že by Brno právě proti nám mělo získat svoje sedmé vítězství. Na druhou stranu brát zápas na lehkou váhu také nelze. „Pokud je tým Brna kompletní, hraje především na domácí palubovce velice dobře. Neočekáváme tedy v Brně žádné jednoduché utkání, které se vyhraje samo. Vím, že pokud budeme soustředění od začátku, přivezeme i z Brna dva body za výhru,“ řekl k utkání trenér Oren Amiel, který bude mít na přípravu na zápas jen jeden trénink, když nepočítáme střelecký v sobotu dopoledne.

 

O osudu zápasu má jasno i náš kapitán Pavel Pumprla: „Chceme vyhrát a chceme rozložit síly jako ve většině těchto utkání. Zápasy do středy potřebujeme hlavně zvládnout, ideálně podobně jako proti Kolínu.“ Porovnání se zápasem s kolínskými Medvědy vidí Pavel Pumprla takto: „Brno bude doma namotivovanější. Kolín k nám z různých zdravotních důvodů přijel v malém počtu. Věřím, že to bude pro diváky zajímavé.“

 

Brno je jedním ze čtyř týmů z Česka, který nastupuje v Adria Alpe Cupu, takže i on poznává na vlastní kůži, jak skloubit českou ligu a evropský pohár, buď jeho cesty právě z Brna nejsou zase tak dlouhé. Těžkosti však má tým se sestavou. Jeden z nejlepších střelců naší ligy Sullivan je od listopadu doma po otřesu mozku. Jan Tomanec naposledy nastoupil 9. prosince. K držákům týmu patří Mladen Primorac a Kevin Mays, které známe už z prvního utkání v Nymburce. Nováčkem v souboji s našim týmem bude Canyon Barry, hráč o kterém se hodně mluvilo v souvislosti se jeho otcem, členem síně slávy NBA a také kvůli jeho způsobu střelby, nebo spíše házení, trestných hodů spodem. Barry se stal po sedmi zápasech střeleckým lídrem týmu mmcité Brno. Druhým nováčkem bude Dorde Lelič, který odehrál zatím tři zápasy. V minulém roce byl na soupisce týmu Helios Domžale společně s Tomášem Kyzlinkem nebo olomouckým rozehrávačem Močnikem, proti našemu týmu však v Champions League nenastoupil.

 

Z našeho pohledu je nejzajímavějším hráčem Brna Radek Pumprla. Jeho brácha Pavel tak bude mít možnost se s ním na chvíli potkat. I když se na palubovce v Nymburce i chvílemi bránili, pozice obou hráčů jsou dnes obvykle jiné. Pavel se pochopitelně na setkání s Radkem těší. „Myslel jsem, že se budeme vidět častěji, když jsem teď v Čechách, ale ono to je stejné, jako když jsem byl ve Španělsku… Tak se potkáme alespoň při zápase, chvilku před, chvilku po a zbytek si musíme nechat na léto,“ smál se náš kapitán.

 
Utkání proti mmcité Brno začíná až v 19:00 hodin a pokud nepojedete do Brna, můžete zápas sledovat na portálu TVCOMu. 
 
vloženo: 26.01.2018 18:13 / přečteno: 6928x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.