Z POHÁRU DO POHÁRU

Z POHÁRU DO POHÁRU

Po úterním evropském poháru přichází čtvrteční český pohár. V zápase čtvrtfinále se ve středočeském derby utkáme s družstvem Kolína a budeme usilovat o postup do novojičínského Final Four

„Vítězství v českém poháru je jeden z našich sezonních cílů, a protože k tomu vede cesta přes čtvrtfinále, musíme v zápase zvítězit,“ pragmaticky říká Martin Kříž bezprostředně po nepovedeném utkání proti Jeruzalému. „Něčí hlava je možná teď dole, ale zápasy jdou v tak rychlém tempu, že si tím nemůžeme nechat komplikovat život. Proto říkám za sebe a asi tak mohu mluvit za všechny hráče, ve čtvrtek bude hlava nahoře určitě,“ poznamenal Martin k náladě v týmu.


Mohlo by se zdát, že Kolín není soupeřem, který by nás měl v postupu zastavit. Ovšem specifikum pohárových zápasů zvedá varovný prst. „Samo to nepůjde,“ ví Martin Kříž a pokračuje: „Musíme k zápasu nastoupit zodpovědně, nenechat Kolín na začátku zápasu nadechnout. Soupeř může hrát naprosto v klidu, nemá co ztratit.“ Není asi třeba připomínat, že v pohárových zápasech letošního ročníku (vloni to bylo v posledních dvou kolech na dva zápasy) znamená prohra konec postupu. Výjimku tvoří až Final 4, kde se hraje o 3.místo.


I když jsme s Kolínem odehráli už skoro 50 zápasů, v této fázi Českého poháru se střetáváme v podstatě poprvé. Ne však poprvé historicky. Doposud jediný zápas jsme odehráli v roce 2013 v Turnově, kde se hrálo Final 8. Do jisté míry to bylo rovněž čtvrtfinále, ale v rámci jiného modelu zápasů. Utkání jsme vyhráli 101:68, když rozhodujícím úsekem byla druhá čtvrtina, kterou jsme vyhráli 38:17. Tohoto souboje se zúčastnili čtyři nymburští hráči současného kádru. Per Benda a Vojta Hruban hráli v dresech se lvem na hrudi, Tomáš Vyoral a Martin Kříž měli modro bílé dresy Kolína. Petr zaznamenal 13 bodů, Vojta 12, Tomáš byl z nich nejlepším střelcem, dal 14 bodů a Martin přidal dva body.

Ještě připomeňme, že v tomto roce jsme se ve finále utkali s Pardubicemi a bylo to jedno z našich nejvydřenějších vítězství. Po jednoznačném začátku se Pardubice ve druhé polovině neustále bodově přibližovaly, až dvě minuty před koncem zápasu ztrácely jen jeden bod. Hlavními postavami Pardubic byli Muirhead, Pospíšil, Faifr a Žabas. Své první minuty v nejvyšší soutěži sbíral za Pardubice Martin Peterka.


Pohárový zápas proti Kolínu začíná v 18:30 (tedy nikoliv, jak má na stránkách uveden Kolín, v 18:00). Autobus pro diváky odjíždí v 17:55 od hlavního nádraží, přes Jičínskou ulici a náměstí k hale na Tyršáku. Zpátky jako obvykle 20 minut po utkání.

 
vloženo: 23.01.2019 15:58 / přečteno: 5375x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.