MULI JE V BERLÍNĚ

MULI JE V BERLÍNĚ

Muli Katzurin, držitel dvou mistrovských titulů Polska a Izraele a pochopitelně čtyř českých, střídá na trenérském místě Luku Pavičeviće.


Po skončení angažmá v Nymburce odešel pracovat pro izraelský basketbalový svaz, kde měl na starosti mládežnickou reprezentaci země. V polovině ledna jeho námluvy s Albou vyvrcholili podepsáním smlouvy s tímto německým týmem do konce sezony. „Těším se na Berlín a práci pro Albu. Sledoval jsem tento klub už celou řadu let. Alba je jedním z vůdčích klubů evropského basketbalu. Je pro mě velkou výzvou vést tento klub vstříc jeho úspěchům,“ řekl Muli Katzurin na tiskové konferenci berlínského klubu. 
Pochopitelně nám nedalo, abychom se alespoň krátce nezeptali jeho dlouholetého asistenta v Nymburce a našeho dnešního hlavního kouče Ronena Ginzburga, jestli měl nějaké indicie o plánované berlínské změně. „Trochu jsem o tom věděl,“ řekl Neno s potutelným úsměvem a dodal: „V Izraeli se hodně sleduje dění v basketbalové Evropě a nic se neutají.“ My z Evropy máme trochu handicap, protože četba informací v hebrejštině pro nás není zrovna jednoduchá. Nic méně Neno přiznal, že z rozhovoru s Mulim už více než týden věděl, co se bude v nejbližších dnech dít. „Jsem rád, že se tak rozhodl. Alba je vynikající tým a Muli je vynikající kouč – to je přeci skvělá kombinace,“ složil kompliment svému loňskému parťákovi. Na otázku, zda je to lepší práce odpověděl: „Nechci hodnotit, zda je to lepší nebo horší job, v každém případě je to jiná práce. Jak Muliho znám, on má raději trenérskou práci, proto je pro něho lepší trénovat.“
My určitě přejeme Mulimu, aby se v novém působišti co nejrychleji zabydlel. Nechybělo mnoho a mohli jsme zítra Muliho přivítat na pardubické palubovce, protože v případě postupu do LAST 16 z druhého místa naší skupiny by byla Alba našim soupeřem. 

Obrázek
Muli uměl být hodně přísný.....
Obrázek
.... a taky hodně v pohodě
Obrázek
Měl čest si krátce popovídat i s prezidentem Klausem




 
vloženo: 24.01.2011 20:51 / přečteno: 13727x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.