NENO PŘED PARTIZANEM

NENO PŘED PARTIZANEM

Dnes večer změříme podruhé v krátké době síly s euroligovým týmem. Po Ciboně budeme vzdorovat srbskému Partizanu.


V jeho dresu nastupuje Jan Veselý, ale jeho start může být ohrožen, protože si při utkání s Sienou podvrtl kotník. Ani my nebudeme kompletní. Svalové zranění nepustí do zápasu Aleše Chán, hráče, který právě v prvním zápase byl jedním z pilířů naší hry. 


Rozhovor s koučem Ginzburgem najdete níže:  

Myslím si, že o Partizánu není potřeba nijak dlouho mluvit, tento tým je v Čechách velice dobře znám. Je to vedoucí tým Adriatické ligy, několikanásobný vítěz této soutěže. Letošní sezoně to není pouhý účastník Euroligy, ale tým, který se probojoval mezi posledních šestnáct týmů a byť je bez vítězství, jeho hra je velice kvalitní. Krom jeho úspěchů na sportovním poli, je to klub, který se těší velké podpoře domácích fanoušků, kteří dokáží ve specifické hale Pionir vytvořit vražedné prostředí. Proto předpokládám, že to bude mimořádně těžký zápas, na který musíme být maximálně soustředění.

V posledních zápasech nehrajeme špatně. Bude to stačit?

V posledních třech zápasech jsme opravdu neodvedli špatný výkon, hráli jsme poměrně dobře. Ovšem pokud chceme uspět na palubovce Partizanu, musíme odvést ještě lepší výkon než proti Ciboně nebo proti Galatasaray.

Máme vůbec šanci uspět v odvetném zápase, když vezmeme v potaz výkon Partizanu proti Sieně?

Řeknu to tak. Když jsme s Partizanem hráli doma, moc lidí nevěřilo, že bychom mohli tento tým porazit. Proto si myslím, že šance na vítězství je a my nechceme tento zápas odevzdat, aby se jen odehrál.

Je Partizan nyní silnější než na začátku sezony?

Ano, jsou o trochu lepší. Použiju srovnání. Cibona hrála na začátku sezony špatně, teď hraje dobře. Partizan na začátku sezony hrál dobře a teď hraje ještě lépe.

Kde je Partizan nebezpečnější, pod košem, na perimetru nebo na rozehrávce?

Já bych vyzdvihl jejich přednosti. První předností zapasu je, že ho hrají doma. Dále má Partizan silnou podkošovou sestavu a pod košem jsou opravdu nepříjemní  a třetí jejich předností je defenzíva.

Když mluvíte o jejich dobré defenzívě, znamená to, že my musíme být nebezpečnější v útoku, abychom se prosadili?

To je tak. Neproměněné střely bez útočného doskoku, dávají soupeři velkou šanci na rychlé přenesení hry a v tu chvíli z toho plyne i horší postavení v obraně. Já vím, že je to už několikrát ohraná písnička, ale pro úspěch nestačí být dobrý na jednom konci hřiště.

Bude nám pravděpodobně chybět Aleš Chán. Jak si poradíme s obranou Jawaie? Znamená to, že to bude hodně práce pro Vlado Štimace?

Nemyslím, že bychom všechnu práci měli nechat na jednoho hráče. Obrana je kolektivní výkon. Pokud se bavíme o Jawaiovi, musíme na něm odvést týmovou práci.

Kdo bude nevhodnějším adeptem na obranu pivota soupeře?

Celý tým. Nesmíme dovolit, aby dostával míče pod koš a pokud se tak stane, tak si musíme vypomoci.

Kdo je podle vás nejlepším hráčem Partizanu?

Jedno jméno to není. Je to Veselý, Katić, Jawai, Kecman, Gist,….? Oni mají na každém postu dva vyrovnané hráče a jejich výkon stojí především na týmovosti.

Nebudeme v nevýhodě, když máme na soupisce jen deset zdravých hráčů?

Ano, je to tak. To je prostě fakt a musíme se deseti hráči zápas odehrát. Ale jestli máte čas, můžete si s námi v neděli zahrát (úsměv).

 
 
vloženo: 06.02.2011 00:36 / přečteno: 14062x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.