PŘIJEDOU MRAVENCI ZE ZÁHŘEBU

PŘIJEDOU MRAVENCI ZE ZÁHŘEBU

V pátek přijede do Nymburka další adept pro postup do Final Four KK Zagreb CO. V týmu jsou zajímaví hráči nejen po basketbalové stránce.


Tým KK Zagreb, který má ve znaku mravence, v posledním kole značně posílil svou šanci na účast ve Final Four Adriatické ligy, když v dramatické koncovce zápasu proti Budućnosti Podgorica odrazil mocný útok domácího černohorského týmu a svého soupeře stlačil pod sebe na průběžné páté místo. Do Nymburka tak přijede tým, který bude chtít svoje postupové šance ještě více upevnit, ale jak s podobným přáním dopadla Cedevita Zagreb máte asi v živé paměti. Kromě kvalitní týmové hry můžete na vlastní oči vidět tři klíčové hráče záhřebského týmu, kteří nám v prvním zápase činili největší problémy: Luka Žorić (30 bodů v minulém utkání), Damir Mulaomerović (20), Mario Kasun (14). Představme si tyto hráče.

 
Žorić

Luka Žorić (na snímku vlevo) je aktuálně nejužitečnější hráč Adriatické ligy, který má valorizaci 23,77 bodů/zápas a v posledních dvou kolech ho může předstihnout v podstatě jen Draper z Cedevity. Žorić je také nejlepším střelcem ligy, když nastřílel za 24 odehraných zápasů 465 bodů. V průměru je na druhém místě, protože Lee na 444 bodů potřeboval jen 22 zápasů. Luka je také nejlépe doskakujícím hráčem NLB s průměrem přes 8 doskoků na zápas a to díky útočným doskokům, v nich zcela Adriatické lize dominuje. Na svém kontě má i 32 bloků, ale také 64 ztrát.

 

Dalším hráčem, který si zaslouží vaši pozornost je veterán basketbalových palubovek šestatřicetiletý Damir Mulaomerović, který od roku 1990, kdy začal svou profesionální kariéru v klubu KK Sloboda Dita, vystřídal mnoho jihoevropských klubů jako Cibona, Bologna, Panathinaikos, Real Madrid, PAOK Soluň, Olympiakos, Panellinios či Efes Pilsen. V roce 2002 vyhrál Euroligu a v roce 2006 byl nejlepším střelcem řecké ligy.

 
Kasun

O osm let později začala s profesionálním basketbalem další výrazná postava záhřebských mravenců Mario Kasun (na snímku vpravo). Pivot, který v minulém zápase proti Podgorici nasázel soupeři 28 bodů s úspěšností střelby za dva body 100%! Kasun byl do NBA draftován v roce 2002 ve druhém kole z 41.místa, ale dva roky sehrál v Německu v týmu Frankfurtu. V sezoně 2004 až 2006 si však NBA zahrál a to v týmu Orlando Magic. V 73 zápasech nastřílel v průměru necelých 8 bodů, doskočil 188 míčů z toho 76 v útoku. Po návratu do Evropy strávil 2 roky v Barceloně a dva roky v Efesu Pilsen. Co je ale na je na Mariovi také zajímavé, je jeho tetování. Celkem 30 motivů na svoje tělo začal skládat v patnácti letech a prvním vytetovaným motivem bylo slunce. Jeho tetování je spojeno s vírou a rodinou. Na pravém předloktí a zápěstí má anděla a čtyři písmena E, D, M, A. Ty představují první písmena jmen každého člena rodiny: Eva – sestra, Drago – otec, Mario – on sám, Ankit - matka. 

 
vloženo: 10.03.2011 06:03 / přečteno: 13986x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.