VTB FINIŠUJE

VTB FINIŠUJE

Týmům hrajícím VTB ligu zbývá odehrál maximálně tři zápasy a bude konec základní části. Pro týmy na horším než čtvrtém místě letošní ročník konči.  

Kdybychom vzali do úvahy předpokládané výsledky posledních kol, bude se naše umístění ve VTB lize pohybovat na pátém až sedmém místě. Podívejme se na naše sousedy v tabulce.

 
Tabulka VTB ligy skupina B - 1.3.2012

LIETUVOS RYTAS  hraje dvakrát doma (Azovmash a Minsk) a venku v Petrohradě . Reálná jsou dvě vítězství a tedy poměr 10/6 a 3.místo. Jeho nejbližším pronásledovatelem je Lokomotiv, se kterým Rytas vyhrál oba zápasy, a Azovmash, se kterým sice prohrál o deset bodů, ale doma je Rytas podstatně silnější a dá se předpokládat, že zvítězí vyšším rozdílem.   


LOKOMOTIV KUBÁŇ má na programu také tři zápasy  a to na CSKA a doma s Jenisejem a Spartakem. Počítat může s jednou výhrou s Jenisejem a tedy poměrem 8/8. Ovšem v případě rovnosti bodů s námi bude v tabulce výše.  


AZOVMASH MARIUPOL hraje na Rytasu a doma s CSKA a námi. Budeme-li optimisty, nezíská ani jedno vítězství a bude mít poměr 7/9.


ČEZ BASKETBALL NYMBURK čeká CSKA doma, Azovmash venku a doma Jenisej. Reálná jsou dvě vítězství a poměr 8/8, ovšem při rovnosti bodů s Lokomotivem máme zápornou bilanci, tedy budeme až za ním, ale mohli bychom přeskočit právě Azovmash. Z tohoto titulu se dá říct, že utkání v Mariupolu bude mít pro oba týmy jednoznačný náboj vzájemného pořadí. Pro nás ještě větší, protože ve hře je i vzájemné pořadí s Prokomem.  


ASECCO PROKOM GDYŇA má před sebou jen dva zápasy. Měl by doma zvítězit nad Minskem, ale v Petrohradu bude favoritem domácí tým. Dopadne-li vše podle předpokladů, bude mít poměr vítězství a porážek 7/9 a na šesté místo by si mohl polepšit v případě naší prohry s Azovmashem, protože s Prokomem máme pasivní bilanci.


JENISEJ KRASNOJARSK je už ze hry venku a obsadí sedmé místo. Ve dvou posledních zápasech se už nemůže ani teoreticky dostat výše v tabulce, protože by měl maximálně pět vítězství a všechny týmy nad ním mají už teď šest.


MINSK-2006 je už bez jakékoliv šance obsadit lepší než poslední místo, navíc se mu jen těžko podaří vyhrát ve Vilniusu (Rytas) nebo v Gdyni (Prokom).

 

Opomněli jsme první dva týmy, které oba mají jistou účast v play-off.

CSKA MOSKVA zajíždí příští týden ve středu do Pardubic, aby se utkal s našim týmem. O tři dny později zajíždí do Mariupolu a 16.března končí doma s Lokomotivem. Zisk menšího počtu bodů než je šest, by se rovnal skoro zázraku. Dnes CSKA dohrál poslední zápas nadstavbové skupiny Euroligy, opět vítězný a play-off pro ně začíná 20.března.  Tento čas využije právě k dohrání VTB ligy a dvou zápasů ruské ligy.


SPARTAK PETROHRAD hraje ještě v Krasnodaru s Lokomotivem (první zápas vyhrál Spartak 86:74) a pak doma hostí Prokom a Rytas.

 
Pro zajímavost zde najdete ještě tabulku skupiny A:
tabulka VTB ligy skupina A - 1.3.2012 

 
vloženo: 01.03.2012 20:45 / přečteno: 10405x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.