VE VTB SE DĚLY VĚCI

VE VTB SE DĚLY VĚCI

V sobotních zápasech naší skupiny B VTB ligy se útoky moc nevyznamenaly. Ve dvou zápasech nenastřílely oba týmy ani sto bodů.  

Azovmash Mariupol : CSKA Moskva 37:62

Utkání Azovmash proti CSKA Moskva dopadlo podle očekávání a favorit pojistil svou pověst účastí všech hráčů, kteří patří mezi základní pilíře. Moskvané vyhráli o 25 bodů impozantním skóre 37:62. Ještě v žádném utkání VTB ligy doposud nepadlo méně než sto bodů (rekord ale vydržel jen dvě hodiny, než skončilo utkání v Petrohradu). Druhým antirekordem je počet bodů za čtvrtinu. CSKA dalo v poslední desetiminutovce pouze 4 body a celá čtvrtina skončila poměrem 6:4. Už poločasové skóre 11:33 naznačovalo, že utkání nebude žádná bodová smršť. Třetí čtvrtinu začali hosté šňůrou 16:2. V poslední části zápasu se čtyři minuty nepovedlo dát žádnému družstvo bod, ale ani do konce čtvrtiny to nebyla žádná hitparáda. Nejlepšími střelci zápasu byli Krstić 12 bodů a Teodosić 10 bodů, na straně domácích Rado Rančík 8 bodů a 7 doskoků.

 

Spartak Petrohrad : Prokom Gdynia 45:50

V utkání padlo pouze 95 bodů a o čtyři body „zlepšilo“ rekord zápasu Azovmash-CSKA. Ani v jedné čtvrtině ani jeden tým nedal více než 16 bodů. Bodové součty jednotlivých čtvrtin jsou: 11, 27, 30, 27. První body zápasu padly po čtyřech minutách do koše Prokomu a od té doby byl polský tým v drobné ztrátě. Ve druhé čtvrtině se nevídanou bodovou šňůrou 9:0 dostal do vedení Prokom a ve 23.minutě už hosté zvyšovali na 22:28. Jenže za dalších pět minut nedal ani bod a do vedení se po šňůře 8:0 dostal Spartak. Po třetí (opakujme TŘETÍ) čtvrtině bylo skóre smírné 34:34. V poslední čtvrtině se vedení střídalo a definitivní tečku napsal trojkou dvě minuty před koncem Zamojski. Při potenci střelců obou týmů byl náskok čtyř bodů těsně před koncem už likvidační. Nejlepším hráčem zápasu byl s 11 body Hrycianiuk (4 doskoky), stejně bodů dal i Blassingame. Na straně domácích to byl Kaširov s 8 body. Opora Petrohradu Patrick Beverley měl střelbu z pole 17/2 (trojky 1/9).

 

Lokomotiv Kubáň : Jenisej Krasnojarsk 74:56

V utkání, ve kterém šlo domácím o účast v play-off, si Lokomotiv vítězstvím zajistil pokračování ve VTB lize vzhledem k tomu, že má s námi aktivní bilanci. Jenisej byl ve vedení pouze krátký úsek v první čtvrtině 4:6, ale hned z dalšího útoku dunkoval Massey a pak Rivers sedmi body v řadě otočil na 13:6. Rivers pokračoval ve své krasojízdě, když v utkání proměnil pět trojek z 9 pokusů. Druhým strůjcem úspěchu Lokomotivu byl Massey s 12 body a 12 doskoky. Za poražené se o odpor snažili dva dvouciferní střelci Kikanović (12) a Zajcev (11).

 

Výsledek zápasu Gdyně s Petrohradem nás ani trochu nepotěšil. Abychom se totiž dostali před Prokom Gdyňa, musíme porazit Azovmash. Ve vztahu k Prokom bude jedno o kolik bodů, ale musíme pak ještě v sobotu porazit Jenisej.


Naše šance na celkové umístění jsou následující:

  • Pokud dvakrát vyhrajeme, bez ohledu na rozdíl ve skóre, obsadíme 5. místo.
  • Pokud vyhrajeme nad Azovmashem a prohrajeme s Jenisejem, obsadíme 6. místo
  • Pokud prohrajeme s Azovmashem, pak bez ohledu na poslední zápas obsadíme 7. místo.

 
Jediné, co by mohlo ještě s našim umístěním zamávat, jsou dvě porážky Rytasu, ale vzhledem k tomu, že Lietuvos Rytas  hostí doma Minsk, blíží se teoretická pravděpodobnost nule a to zvlášť proto, že Rytas má ještě šanci se poprat o druhé místo ve skupině. Pokud totiž obě utkání vyhraje (Minsk a Spartak), prosmýkne se před petrohradský tým.
 
vloženo: 11.03.2012 14:30 / přečteno: 10162x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.