MARIUPOL ODOLAL

MARIUPOL ODOLAL

Utkání v Mariupolu s definitivní platností rozhodlo, že při premiérové účasti ve VTB lize obsadíme sedmé místo.

Kdybychom z utkání vypustili úsek mezi 22. a 28.minutou, mohli bychom směle pomýšlet na vítězství v tomto zápase. Jenže na kdyby se nehraje v žádném sportu, a tak musíme přiznat, že několik ukvapených střel, dvě ztráty a dva nebo tři střelecké pokusy, které skončily na obroučce, nás obraly o důležité dva body v tabulce.

Domácí rozhodli zápas především četnější a přesnější střelbou za dva body. Naši stříleli za dva body s úspěšností pouze 36%, domácí měli 66%. Rozdíl v počtu bodů z kratší vzdálenosti byl dvacet šest. Ztrátu nedohnaly ani body z perimetru, kde jsme byli zase úspěšnější my. V tomto případě byl rozdíl dvacet čtyři bodů. Domácí si, při absence dvou našich podkošových hráčů, ohlídali o prostor pod košem, když se zmocnili 39 míčů oproti třiceti našim. Dobře jsme dokázali hospodařit i se ztrátami, kterých jsme měli jen deset, ale stejně to na vítězství nestačilo.

Utkání bylo v prvním poločase vyrovnané. První náznak odpoutání zkusili domácí v osmé minutě, kdy se dostali do vedení o sedm bodů (19:12). AJ první náznak požáru ještě stačil trojkou uhasit, i když domácí stále zůstávali ve vedení. V 15.minutě jsme se po trojce Abramse dostali do vedení, ale náskok jsme vybudovali jen čtyři body. V prvních dvou minutách třetí čtvrtiny jsme se s domácími přetahovali o vedení, ale pak nám začal Azovmash ujíždět. Nejprve se po dvou bodech od Rančíka a Drozdova dostal do vedení (47:43), ale pak nám ještě Rado „daroval“ možnost vyrovnat faulem a technickou chybou. Ovšem šestku jsme dali jen jednu a po vyhazování ze strany jsme přišli o míč. Domácí poměrně lehce docílili sedm bodů v řadě a poprvé v zápas nám utekli na deset bodů (54:44). Necelé dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny jsme ztráceli třináct. Do poslední desetiminutovky jsme vstupovali s mínus deseti body ztráty, ale pomalu jsme získávali půdu pod nohami. Když Lukáš Palyza zavěsil trojku, ztráceli jsme pět bodů. Ale domácí naši snahu o zdramatizování zápasu odrazili. Na další tři trojky (Sokol 2 a Wilson 1) odpověděli domácí jen dvěma body, a proto skóre 2,5 minuty před koncem bylo 73:70. Blíže jsme se však už nedostali a utkání nakonec skončilo devítibodovou ztrátou.

 
Oren Amiel

Do Mariupolu jsme přijeli s kratší soupiskou bez Drewa a Bendy a pokoušeli jsme se o výsledek ještě poprat. I když se to v některých momentech tolik nedařilo, bylo vidět, že kluci opravdu chtějí vyhrát. Několikrát dokázali stáhnout dvouciferný rozdíl. Teď nás po čeká poslední zápas ve VTB lize a pak jeden z vrcholů letošní sezony – čtvrtfinále Eurocupu proti Petrohradu.

 
Lukáš Palyza

Je škoda, že jsme utkání nevyhráli a připravili se o páté místo. Dnešní utkání poznamenala absence Petra Bendy, který drží mančaft jako jeden z lídrů. Chyběl také Drew a pod košem jsme byli pozadu, i když Šutys, Lamayne i Sokol dělali, co mohli. Rvát se s hráči jako Rančík nebo Hunter, kteří mají přes sto kilo, není žádná sranda. Soupeře dnes podržel Crispin, který nejen že nastřílel hodně bodů, ale dal koš, když potřebovali.  

 
vloženo: 13.03.2012 22:12 / aktualizováno: 14.03.2012 02:15 / přečteno: 9438x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.