RUSKÝ TÝDEN

RUSKÝ TÝDEN

Nymburští hráči v nejbližších dnech změří síly se dvěma ruskými týmy z Krasnojarsku a Petrohradu.

Nejprve v sobotu od 16 hodin zakončíme naše letošní premiérové putování VTB ligou S Jenisejem Krasnojarsk. Ani jednomu týmu nejde o změnu pořadí v konečné tabulky, přesto skončit s výhrou by bylo pro nás více než příjemné a navíc by nás měla výhra nasměrovat tým na vítěznou vlnu k pondělnímu utkání Eurocupu proti Spartak Petrohrad.

Pondělní utkání bude mít jiný náboj. Za prvé půjde v zápase o vytvoření co nejlepší pozice do odvety. Tým, který bude mít ze dvou utkání lepší bodový součet, postoupí do Final4 Eurocupu, což by pro nás znamenalo dosažení největšího úspěchu v historii klubu. Mimo jiné by to znamenalo zachování naděje na přímý postup do Euroligy. 

Za druhé se utkají dva týmy, které dokázaly porazit aktuálního lídra VTB ligy CSKA Moskva.

Za třetí je to poslední vystoupení našeho týmu v mezinárodních soutěžích na domácí palubovce.

Spartak Petrohrad skončí ve skupině B VTB ligy na druhém místě, když v posledním utkání odrazil útok Lietuvosu Rytas, který jej mohl ze druhého místa sesadit. Zdálo se, že Spartak má v poslední době nějaké problémy, protože v zápase 15.kola prohrál na domácí palubovce s Prokomem 45:50 a také v utkání proti Rytasu doma celý první poločas tahal za kratší provaz do vedení se dostal až tři minuty před  koncem utkání.

Všichni hráči i realizační tým by si přáli zopakovat báječnou atmosféru posledního zápasu proti CSKA, která nám dokázala výrazně pomoci k historickému vítězství.

Připomeňme si, že čtvrtfinále Eurocupu se hraje na dva zápasy a rozhoduje pouze rozdíl celkového skóre z obou zápasů. V prvním zápase tak může dojít k remíze, což je výsledek pro basketbal hodně netypický. K prodloužení by došlo pouze u druhého zápasu za předpokladu, že by byl bodový rozdíl v součtu obou zápasů roven nule.

Utkání ČEZ Basketbal Nymburk – Spartak Petrohrad začíná v pardubické ČEZ Aréně v 19:00 hodin. 
 
vloženo: 15.03.2012 16:02 / přečteno: 9427x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.