ČEKÁ NÁS KVALITNÍ OBRANA

ČEKÁ NÁS KVALITNÍ OBRANA

Trenér Ginzburg i Petr Benda a Lukáš Palyza se shodují, že Petrohrad jsou nejen velice kvalitní hráči, ale také jejich týmový výkon je velkou devízou hry.  

Dnes od sedmi večer se v pardubické ČEZ Aréně střetneme s týmem Spartaku Petrohrad ve čtvrtfinále Eurocupu. Čeká nás výborný soupeř a všichni věříme, že i diváky, kteří přijedou i výborná podívaná. 

  

Ronen Ginzburg

Dostat se do této fáze TOP 8 byl náš velký sen. Teď se ale musíme pekelně soustředit, aby to byl pěkný a příjemný sen. Budeme hrát proti vynikajícímu týmu se skvělými hráči a připomeňme si, že jedním z cílů tohoto týmu je vítězství v Eurocupu, protože tudy vede jedna z cest do Euroligy.  V letošní sezoně jsme všem dostatečně jasně ukázali, že se nebojíme žádného soupeře, že každému se díváme zpříma do očí a že s ním dokážeme hrát jako rovný s rovným. To je naše velká deviza.

Jaké jsou silné stránky našeho soupeře?

Je to vynikající tým kvalitou své obrany (v EC nejlepší obrana z účastníků LAST 16 a 3.nejlepší obrana ve VTB lize po CSKA a UNICS - pozn). Spartak má velice chytré rozehrávače, kteří chytrost kombinují s agresivitou. Také jejich pivoti jsou na vysoké úrovni. Mavrokefalides nebo Dragičević, to je evropský supertřída. Ale oni hlavně nejsou souboj jednotlivců, ale vystupují jako jeden tým.

Dává vám větší naděje na úspěch, když se Petrohradu v posledních zápasech tolik nedařilo?

Bylo to pro nás dobré až do posledního zápasu proti Rytasu. V posledním zápase povstal jako Fénix z popela a zápas vyhrál. Zdá se tedy, že už nemůžeme počítat s nějakým poklesem formy.

Bude tedy ten poslední zápase tím, který budeme nejvíce skautovat?

Můj kolega Oren Amiel má shlédnuto už hodně zápasů Petrohradu a příprava na utkání bude kombinací mnoha předešlých utkání. Poslední zápas poslouží hlavně jako měřítko toho, co je v týmu nového a v jaké formě jsou hráči Spartaku.   

Proti Spartaku jsme už letos dva zápasy hráli. Je to výhoda po náš tým?

Není to výhoda, protože nás soupeř zná také dobře. Řekněme si upřímně, na této úrovni už mnoho tajemství hry jednotlivých týmů nenajdete. Všichni se znají

Je velkým rozdílem hrát finále české ligy nebo čtvrtfinále Eurocupu?

I kdybychom pominuli kvalitu soupeře, obě soutěže nemají stejný formát. Ve čtvrtfinále Eurocupu máte k dispozici pouze dva zápasy, ve finále Mattoni NBL se hraje na čtyři vítězné.

Jste spokojený s formátem čtvrtfinále?
Na mém pocitu vůbec nezáleží, je to dané.

Je alespoň výhodnější pro tým z druhého místa?

Já osobně preferuji hrát druhý zápas na domácí palubovce.
 
Petr Benda

Petrohrad je tým, který je velice dobře poskládaný, všechny pozice má zdvojené výbornými hráči. Takový tým není jednoduché porazit. Pokud budeme hrát rychle dopředu a opírat se o dobrou obranu, v domácím prostředí bychom je měli porazit.

Co je bezpečný rozdíl do odvety?

Předně se musíme soustředit, abychom utkání vyhráli. Když bych chtěl polemizovat o počtu bodů… tak kolem deseti bodů by bylo do odvety docela příjemných. Řekněme si, že ani přijatelná prohra, by neznamenala automatické vyřazení. Přeci jen to jsou dva zápasy a body se sčítají.

 
Lukáš Palyza

Je to velice dobře sehraný tým a hráči jsou ochotní se podřídit týmu. Neviděl jsem tam žádného hráče, který by hrál na svoje statistiky. Ani Beverley, který nastupoval za Panathinaikos nebo Miami Heat v letní lize NBA, má svoje místo v systému Petrohradu a nehraje na sebe. My se musíme zaměřit na jejich sílu pod košem. Dragičevič a Mavrokefalides jsou více než dvoumetroví těžcí pivoti, kteří to pod košem melou hlava nehlava. Tam bude klíč k dobrému výsledku. Další silní hráči jsou Halperin a Beverley.

Petrohrad nepředvedl v posledních zápasech VTB ligy žádné oslnivé výsledky. Můžeme s tím kalkulovat jako s nějakou indicií jejich výkonu?

Já jsem slyšel od Pampiho, že jejich výkon se zaměřuje především na Eurocup, protože z VTB ligy se nedá nikam postoupit, kdežto vítěz Eurocupu postupuje do Euroligy. Možná ty nepřesvědčivé výkony pramení právě z toho.

Jaký by byl optimální náskok do odvety?
Dvouciferný náskok by nám dával hodně velké šance na postup. Celé utkání si bude tahat o pět, šest bodů a doufám, že ve čtvrté čtvrtině chytneme střeleckou slinu, že jim odskočíme a udržíme až do konce zápasu.
 
vloženo: 19.03.2012 10:43 / přečteno: 9070x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.