ODVETA NEÚSPĚŠNÁ A LOUČENÍ S KAPITÁNEM

ODVETA NEÚSPĚŠNÁ A LOUČENÍ S KAPITÁNEM

Ještě před úvodním hvizdem utkání s Novgorodem jsem se rozloučili s dlouholetou oporou a kapitánem týmu Láďou Sokolovským. Láďa strávil v našem klubu 8 let a v prosinci loňského roku se vrátil do Opavy, kde v současné době ale vinnou zranění nenastupuje. Láďa by se měl do Nymburka vrátit ve funkci trenéra.

Úvod zápasu se nesl v lehce nervózním tempu a první body zaznamenal Brezec až po 2 minutách hry. Pak se ale hra výrazně zrychlila. Zpočátku jsme si drželi jen mírný odstup od soupeře. Na 6:8 snižoval skvělou spoluprácí a využitým rychlým protiútokem Radek Nečas po souhře s Welschem a Carterem. Největší problémy nám dělal Primoz Brezec, který kraloval pod košem, ale předvedl se i střelbou za 3 body. Během první části jsme prohrávali až o 15 bodů.

 

Do druhé části jsme vstoupili agresivně, Taylor trojkou snižoval na 19:28. Poté mu ale byla odpískána zbytečná technická chyba a náš tlak se otupil. Rozdíl ve skóre zápasu se dlouho pohyboval okolo 10 bodů. Všechny naše snahy o dotahování byly odvráceny. V 5. minutě získal na půlce míč Rado Rančík a nekompromisní smečí snižoval na 29:37. I na tento moment ale soupeř rychle reagoval. V závěru prvního poločasu se ke slovu dostal Demond Carter a zejména díky jeho 8 bodům jsme se dostali na rozdíl pouhých 4 bodů, 42:46. Novgorod zaznamenal v prvním půli neuvěřitelnou úspěšnost střelby za 3 body – 77,7%.

 

Po změně stran se prosadil Rado Rančík svými 5 body, ale i tento nástup soupeř odvrátil a po 5 bodech v řadě jsme si brali oddechový čas. Novgorodu se pak ale podařilo se znovu dostat do více jak 10ti bodového náskoku. Na konci čtvrtiny přišla opět chvíle pro Rado Rančíka. Nejprve snižoval střelou za 2 body, následně jsme ubránili útok Novgorodu a Rado se tentokrát prosadil 3 bodovou střelou. Do poslední části jsme tak ztráceli jen 3 body při skóre 59:62.

 

Miljan Pavkovič zařídil trojkou hned zkraje poslední čtvrtiny srovnání na 62:62 a zdálo se, že jsme na koni. Jenže Novgorod nám opět utekl díky 10 bodům v řadě a opět jsme se dostali do nepříjemné ztráty. 3 minuty do konce zápasu jsme se nadechli k poslednímu slibně vypadajícímu tlaku po koši Pomikálka a ztráceli jsme pouze 5 bodů. Novgorod si to ale stejně jako v celém zápase pohlídal a do dalšího snižování už nás nepustil. Zápas jsme tak prohráli rozdílem 8 bodů, 73:81.

 

Nejvíce času na hřišti strávil Rado Rančík, který nastřílel 21 bodů. Dalším hráčem, který se dostal před 10 bodů byl pouze Demond Carter, který si připsal 12 bodů. Na straně Novgorodu se nejvíce prosadil Primoz Brezec s 22 body a 7 doskoky. 12 bodů si shodně připsali Obadiah Throtter, Artem Yakovenko a Dijon Thompson. Novgorodu vyšla střelba za 3 body s úspěšností 57%, za to my jsme zaostali s úspěšností pouhých 27%.


Komentáře trenérů:

Trenér domácích Ronen Ginzburg:

„Zápas jsme rozehráli velmi špatně. Přesto jsem byl rád, že jsme se po nepovedeném úvodu v průběhu prvního poločasu opět dostávali do hry. Zkraje druhého poločasu jsme se zase vrátili do hry, ale nebyli jsme schopni to dotáhnout do lepšího konce z mnoha důvodů. Věděli jsme dopředu, že budeme hrát proti kvalitnímu týmu, kde je mnoho talentovaných hráčů, přesto jsme v pozici kdy jsme potřebovali a měli vyhrát, takže jsem s výsledkem zklamaný.

 

Může nám tato prohra způsobit závažné problémy k postupu do play-off, nebo máme stále šanci?

Máme ještě hodně šancí, tato prohra neznamená, že už nemůžeme postoupit do play-off. Bude to ale obtížnější. Před druhým kolem jsem říkal, že musíme vyhrát většinu domácích zápasů a teď budeme muset vyhrát i nějaké zápasy venku a to bude hodně těžké. Ale máme před sebou ještě 8 zápasů, sezóna je dlouhá a stát se může cokoliv.


Trenér hostů Zoran Lukic:

„Tento zápas měl pro mě dvě stránky. Jedna mě překvapila, další ne. Nepřekvapilo mě, že jsme odehráli zápas takto dobře. Už před Vánocemi jsme byli ve skvělé formě, sehráli jsme zápasy s nejlepšími ruskými týmy a prohráli je až v posledních vteřinách. Hráči byli připraveni fyzicky i mentálně na tvrdou práci a další zápasy. Překvapilo mě, jak dobře jsme byli schopni nahradit 2 hráče na pozici 4, kteří s námi nemohli přijet. A to i díky novému hráči Jakovenkovi, který hrál výborně a byl jedním z nejlepších hráčů zápasu.“

 
vloženo: 06.01.2013 17:52 / přečteno: 8633x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.