RIGA PODRUHÉ, TENTOKRÁT V EUROCUPU!

RIGA PODRUHÉ, TENTOKRÁT V EUROCUPU!

Ve třetím zápase Last16 se utkáme se soupeřem, se kterým letos sehrajeme minimálně 4 zápasy. Jedná se o VEF Rigu, se kterou se potkáváme i v základní skupině VTB ligy. V prvním utkání brala výhru Riga.

Před startem letošní sezóny jsme měli s tímto soupeřem kladnou bilanci zápasů 3:1. S Rigou jsme se setkali v posledních dvou ročnících Eurocupu. Letos na ní narážíme ve VTB lize i v Last16 Eurocupu. V prvním letošním vzájemném zápase nás Riga porazila o 2 body v domácím utkání v Nymburce.

 

V základní části Eurocupu měla Riga totožnou bilanci jako my, tedy 3 výhry a 3 prohry. Dvě výhry si připsala proti německým Artlans Dragons a na domácí palubovce vybojovala postup do Last16 v posledním zápase s francouzským Le Mans. V prvním zápase Last16 potrápila ve Španělsku Valencii a prohrála o pouhé 4 body. Ve druhém zápase Riga deklasovala na domácí palubovce španělské Bilbao Basket o 23 bodů, 99:76!

 

Ve VTB lize se Riga drží na 3 místě. S naším nedělním soupeřem Triumphem vyhrála pouze o 2 body, problémy měla i s litevský Neptunas a v posledním kole prohrála na půdě CSKA o 8 bodů.

 

Největší hvězdou týmu je jednoznačně E. Rowland. Tento hráč se stal MVP minulého kola Eurocupu, když Bilbau nasázel 30 bodů a proměnil 4 trojky z 5 pokusů. Proti Valencii byl též nejlepším střelcem svého týmu s 21 body. Rolland dominuje všem týmovým statistikám a je i nejlepším střelcem celé VTB ligy! Trenér Ronen Ginzburg řekl, že právě tento hráč dělá rozdíl mezi loňským týmem Rigy a tím letošním. I Kelati z Valencie minulý týden radil jak na Rigu a zmínil hlavně to, že každý kdo chce nad tímto soupeřem vyhrát, musí v první řade zastavit právě Rowlanda.

 

S Rigou máme v tuto chvíli shodnou bilanci jedné výhry a jedné porážky. Vítěz tohoto zápasu po prvních vzájemných zápasech usadí na druhém místě tabulky skupiny J. Tento zápas je pro nás nesmírně důležitý, potřebujeme využít výhody domácího prostředí. Přijeďte nám do Pardubic pomoct a vytvořit atmosféru, která naše hráče požene k vítězství. Zápas začíná v ČEZ Aréně od 18:00!

 
Před zápasem jsme mluvili s trenérem Ginzburgem:
 

Letos už jsme s Rigou sehráli velmi vyrovnaný zápas a až po smolném závěru prohráli o pouhé 2 body. Co si z tohoto zápasu můžeme do středy vzít?

V tomto zápase jsme hráli dobře, byly tam nějaké chyby v obraně a ty musíme napravit. Pak máme rozhodně na to zápas vyhrát. Každopádně Riga je v tuto chvíli jedním z top týmů Evropy, daří se jí ve VTB lize a nebude to lehký soupeř.

 

Myslíte, že Riga je jen o Rowlandovi, že stačí zastavit jeho a je to cesta k úspěchu?

To určitě ne. Rolland je bezpochyby jedním z nejlepších hráčů Eurocupu. On je ten, kdo tým posunul o úroveň výš oproti loňskému roku. Pokud chceme uspět, potřebujeme ho zastavit, ale jen to nestačí. Riga má vyrovnaný tým, všichni hráči jsou dobří. Navíc jádro nějakých šesti hráčů spolu hraje 2-3 roky, funguje jim týmová chemie a celkově jsou velmi dobře sehraní. Takže jen zastavit Rollanda nestačí.

 

Budete dělat nějaké změny v sestavě nebo ve způsobu hry, oproti nedělnímu zápasu?

Vždycky měníme způsob hry podle soupeře, se kterým hrajeme. I teď ty změny budou potřeba, protože v neděli jsme nehráli vůbec dobře. Rigu z předchozích let dobře známe a věřím tomu, že máme na vítězství.

 
Jak to vypadá s našimi hráči? Jsou všichni připraveni hrát?

Jediný otazník je stále u Rado Rančíka, který na tom zdravotně není úplně nejlépe. Ještě ale není pevně rozhodnuto, zda nastoupí nebo ne. Jinak jsou všichni v pořádku a hrát budou. 

 
vloženo: 22.01.2013 08:00 / přečteno: 9132x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.