POSTŘEHY Z DÁLNÉHO VÝCHODU

POSTŘEHY Z DÁLNÉHO VÝCHODU

Po mnohahodinovém cestování jsme cestou z pražského letiště požádali tři aktéry zápasu o pár postřehů. Jiří Šmíd pak ještě přihodil pár obrázků ze zápasu i města nad Jenisejem.  

Ronen Ginzburg

Byl to opravdu dlouhý výlet. Nejsem kondiční trenér, ale kromě možné únavy z cestování nám dělal problém především velký časový posun. Velké týmy se s tím dokáží vyrovnat, nám se to tentokrát nepodařilo.

Víte, v čem jsme za soupeřem nejvíce pokulhávali?

Mám nějaké vysvětlení, proč jsme prohráli o 22 bodů, ale zatím jsem si nedal dohromady celý obrázek. Určitě nám hodně chyběli Rančík s Naymickem. S nimi bychom byli silnější. Také jsme ztráceli hodně míčů a hráli špatně v obraně. Po půli jsme se sice zlepšili, ale nakonec jsme nedokázali otočit skóre, ani ho udržet v pro nás přijatelnějším rozdílu.

 
Vojtěch Hruban

Když dáme v zápase jen 35% pokusů za dva body a zazdíme tolik volných střel, tak se vyhrát prostě nedá. Sešlo se toho víc, ale tohle byl hlavní problém. Nedali jsme koše, které jinak trefujeme i o půlnoci. Z toho je pak velká frustrace. Ve třetí čtvrtině jsme ještě zabojovali, zahráli super obranu a trochu to zdramatizovali, ale na začátku čtvrté části nám dali dvě rychlé trojky a zase odskočili. Přizpůsobili se naší obraně a my už jsme jejich nápor nezvládli.

Co se týče samotné cesty na Sibiř, problém nebyl ani tak v její délce, ale hlavně v sedmihodinovém časovém posunu. Člověk tam toho moc nenaspal. Byl to prostě špatný zápas se vším všudy.

 
Lukáš Palyza

Co se týče cestování, byl to nejnáročnější zápas. Snažili jsme si to nepřipouštět a připravit se na něj jako na každý jiný, ale podle mě jsme až moc pocítili fakt, že nám chyběli naši dva podkošoví hráči z hlavní rotace Rado Rančík a Drew Naymick. S nimi bychom měli o poznání větší šance a při absencích v jejich sestavě bychom s nimi hráli vyrovnanou partii. Takhle jsme nebyli schopní bránit jejich přihrávky pod koš na silové pivoty, kteří nás cupovali.

Zápas jsme si prohráli ve druhé čtvrtině. Druhý poločas už byl o dost lepší, ale předchozí zaváhání proti silnému ruskému celku, kterým Jenisej je, už jsme nedohnali. K tomu se přidala naše špatná střelba. Je nám sice ke cti, že jsme to nezabalili a bojovali až do konce, ale to je na takové úrovni samozřejmost. Jeli jsme tam s jinými cíli.


Pohled skrz okno autobusu

Krasnojarsk

další fotky najdete ve fotogalerii

 
vloženo: 11.03.2013 21:51 / přečteno: 9198x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.