DALEKÁ CESTA NA SIBIŘ

DALEKÁ CESTA NA SIBIŘ

Na první pohled by se mohlo zdát, že v dalekém Krasnojarsku už v neděli o nic nepůjde, Nymburk i Jenisej ztratily šanci na postup do play off VTB ligy.

Přesto hráči i trenér Ronen Ginzburg našli hned několik věcí, o které se na dalekou a vymrzlou Sibiř odjeli porvat.
 

„Samozřejmě play off je pryč, proto není lehké motivovat tým na takový zápas, ale jsme všichni profesionálové. Pořád je to zápas prestižní soutěže a my v něm budeme hrát nejen pro radost a dobrý pocit. Také to bude přímý souboj o sedmé místo ve skupině, takže je o co hrát a chceme zvítězit,“ prohlásil před odletem na nejdelší trip v sezoně pozitivně naladěný Ginzburg.

 

Jestli se kouč o něco obává, přístup k zápasu to nebude. Spíš ho trochu straší pořádná dálka, kterou bude muset tým urazit, vždyť Krasnoyarsk leší severně od hranic s Mongolskem a momentálně ho svírají teploty kolem -10 stupňů. „Je to fakt dálka. Nebude lehké se vyrovnat se sedmihodinovým časovým posunem a místním počasím,“ uvažoval Ginzburg.

 

Vojtěcha Hrubana cesta na Sibiř neděsí. Okamžitě si vzpomněl, kdy letěl hrát basket ještě dál. „V roce 2011 na Univerziádu do Sen-čenu v Číně. To bylo i s časovým posunem skoro dva dny,“ vysypalo ze sebe nymburské křídlo.

 

I Vojtěch má naprosto jasno v tom, o co se bude s Jenisejem hrát. „Určitě tam nechceme prohrát. Je to vzájemný souboj o 7. místo. S tím je spojen i nějaký finanční bonus pro tým za umístění a i kdyby nebyl, tak se o vítězství stejně porveme. Určitě je o co hrát. Musíme to odehrát se ctí.“

 

Hruban očekává v neděli pořádnou a hlavně vyrovnanou bitvu. Krasnoyarsk určitě prahne po odvetě za poměrně těsnou osmibodovou prohru z ČEZ Areny. „Jsme na tom s nimi podobně silou i skladbou týmu. V takovém případě rozhodují jako vždycky maličkosti. Musíme si je pohlídat hlavně na doskoku. Také mají dva tři hráče, kteří když se zblázní, jsou schopní nastřílet 30 bodů za zápas, takže i na to si musíme dát pozor.“

 

Na dlouhý výlet se „těší“ také Demond „Tweety“ Carter. „Poletíme devět hodin. Bude to náročné, jeden z nejtěžších výjezdů sezony, ale jsme profíci. Musíme se na to připravit jako na každý jiný trip,“ řekl náš rozehrávač, který si poprvé zahraje zápas v poledne. Tolik bude v Čechách hodin, až hráči vyběhnou na palubovku v Krasnojarsku.

 

„Bude to poprvé, co budu hrát zápas v tuhle dobu. Myslím, že to bude nová zkušenost nejen pro mě, ale i pro spoluhráče. Musíme to tam uhrát se ctí a bojovat,“ burcuje Tweety, pro kterého byl prosincový domácí zápas s Krasnojarskem prvním ve VTB lize. Své úvodní vítězství v této soutěži by si rád na Sibiři zopakoval.

 
vloženo: 09.03.2013 07:13 / přečteno: 8446x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.