ECHO PO ZÁPASE

ECHO PO ZÁPASE

Nastoupili všichni hráči, zapsali se do listiny střelců a nikdo se nezranil, vyjmenoval kouč Ginzburg pozitiva utkání. Další názory najdete v článku.

Predrag Benáček

Nymburk je mnohem lepší tým, než jsme my. I přes snahu, že v Nymburce odehrajeme slušný výsledek, to nevyšlo. Věřím, že už příští zápas v Kolíně bude mnohem lepší a že budeme více konkurenceschopní, pokud se potkáme v play-off. Snažili jsme se ještě na začátku druhého poločasu něco s průběhem utkání udělat, ale Nymburk hrál dobře a k ničemu nás nepustil. Opět rozhodla šíře lavičky. Jakmile vystřídáme, máme problém, u domácích se nic nestane.

Líbil se vám Radkův dunk po alley-oop?

Upřímně, nemohl jsem zatleskat (s úsměvem), ale akce to byla moc pěkná.  

 
Ronen Ginzburg

V této části sezóny, kdy je jasné, že jdeme do play-off z prvního místa, je těžké udržet koncentraci hráčů. Z tohoto důvodu jsem rád za to, jak jsme dnes hráli. Nastoupili všichni, všichni se zapsali do listiny střelců a nikdo se nezranil.

Demarius Bolds:

Co se tam stalo na konci, že jste ještě dostal technickou chybu?

Byla tam zřejmě nějaká zlá krev a rozhodčí chtěl asi dát ještě někomu technickou. Nevím přesně proč, asi na sebe chtěl ještě nějak upozornit (smích).

Co byste řekl k zápasu?

Pro nás byl příšerný. Nehráli jsme moc týmově, jak jsme chtěli. Špatně jsme navzájem komunikovali a dopouštěli se mnoha ztrát.

Když jste viděl jste Nymburk s Žalgirisem, neměl jste před dnešním zápasem trochu strach?

Ano, byl jsem tu a díval se, ale čeho bych se měl bát. Nikdy nemám předem obavy.

Jaký byl hlavní důvod vaší dnešní prohry?

Naše ztráty, po kterých jsme pouštěli Nymburk do přečíslení. Bylo jich opravdu mnoho. Také jsme měli spoustu otevřených střel, které jsme nedávali. Na rozdíl od soupeře, který je proměňoval.

Spolu s Vyoralem jste byli v dresu Kolína pouze dva hráči s dvojciferným počtem nastřílených bodů. To není moc dobré číslo…

Je to tak. Někdy vám to tam padá, jindy ne.
Bylo to dobrou obranou Nymburka?

Myslím, že hráli v obraně dobře, ale my jsme opravdu minuli spoustu dobrých střel.

Tak snad to bude příště v Kolíně lepší?
V to všichni doufáme.
 
Rado Rančík

Vyhráli jsme o 40 bodů, co k tomu ještě dodat… K zápasu jsme nastoupili zodpovědně, a proto tomu odpovídá i výsledek. Každý si dnes zahrál, každý dal dnes body, chtělo se říct ideální zápas. Jen Bolds nám dal trochu více bodů, ale na tom moc nezáleží. Jeden hráč může dát klidně padesát bodů, když vyhraješ o čtyřicet.

Mohl bys ještě ohodnotit Radkův dunk?

(s úsměvem) Co více k tomu dodat, než že to bylo úžasné.

Rado, radoval ses?
Jasně, první jsem byl na nohách a tleskal jsem. 

Petr Benda

Potvrdilo se, že proti Kolínu letos umíme zahrát velice dobře. V konečném výsledku se jedná o velký bodový rozdíl. Myslím, že jsme výborně pokryli jejich rozehrávače Ubillu a to byl klíč k úspěchu a klíč k snadnému vítězství. Díky obraně se dnes Many neprosadil, z jeho přihrávek netěžili ani jedno spoluhráči, a proto se v útoku trápili.

Dnes nám konkuroval jen Bolds…

Je to kvalitní hráč, umí hrát jeden na jednoho a v první polovině zápasu se nám ho nedařilo zastavit. Ale když dá jeden hráč třicet bodů a ostatní pod deset, tak většinou ten tým nevyhraje.

 
Robin Matějka

Nymburk byl dnes výrazně lepší v útoku, dostali jsme přes sto bodů, sami jsme se nedokázali prosadit. Rozdíl byl propastný. V některých momentech se nám nepodařilo útočně doskočit, protože jsme vystřelili nějakou zbrklou střelu, všichni hráči Nymburka jdou do rychlého protiútoku a pak se valí jeden útok za druhým.

Kdy jste zápas ztratili?

V první nebo na začátku druhé čtvrtiny. Pak začali domácí dávat snadné body z rychlých protiútoků. Tím se tým dostane nahoru, věří si a všichni se rozehrají. Soupeř se naopak dostane dolů. 


Radek Nečas

Nic jsme neponechali náhodě. Kolín, pokud dostane šanci ukázat svoje umění, je těžko k zastavení. Každý umí vystřeli t za tři, najet ke koši. Dnes nám dělal problémy jen jeden hráč. Ale ať si dá kladně padesát bodů…Dneska to byl Bolds a nikdo jiný se k němu nepřidal. My jsme vydrželi hrát až do konce, i když při té stovce jsme se toho trochu zalekli… Houši se toho chopil, takže Děkuje Houši!

Akce alley-oop byla letos tvoje nejvydařenější?

Určitě. Já jsem tady nejlepší skokan, ale nedůvěřuje se mně a ty akce na mě normálně nehrajou… (smích)

 
Jiří Welsch

Myslím, že můžeme být spokojení, protože Kolín je nevypočitatelný soupeř a když se rozstřílí, může hodně kousat. Od první minuty jsme je dostali pod tlak a připsali si jednoznačné vítězství.

Kdy ses nejvíce při zápase bavil?

(smích) Akce Miljan a záraz Šutyse. Když jsem vidět, že pod košem někdo vylétl nahoru, v první chvíli jsem si myslel, že je to Pomi a najednou vidím, že dopadl někdo jiný. Skoro jsem nevěřil (smích). Pozor, já ale vím, že Radek na v nohách dynamity a že tak vysoko v pohodě vyskočí.

Byl to pro tebe nejlepší „divácký“ zážitek za dobu, co jsi v Nymburce?
Beru to jako speciální moment. Pokud dáš video na stránky, tak si ho shlédnu nejméně desetkrát.

 
Demond Carter

Chtěli jsme být agresivní a tlačit na míč. Chtěli jsme čerpat ze zápasu s Žalgirisem, přestože jsme ho prohráli. Dnes jsme to ale měli lehčí a dostali se ke spoustě snadných košům.

Vypadalo to, že agresivitu ze zápasu s Kaunasem jste si uchovali.

Ano, jak jsem říkal, to byl proti Kolínu náš záměr. Chtěli jsme hrát s míčem co nejrychleji

Co se vám nejvíce dařilo v zápase?

Pick and roll. Dostávali jsme rychle míče k našim velkým hráčům. A všichni dnes nahrávali velmi dobře.

Co ta naše akce alley-oop a Radkova smeč? Vypadalo to jako v NBA...

Jo to byla věc. Parádně to tam zavěsil. On je jeden z těch hráčů, se kterými si to tady užívám. Pořád dělá nějakou legraci a směje se. A samozřejmě hraje naplno každý večer.

 

 
vloženo: 07.03.2013 08:21 / aktualizováno: 07.03.2013 16:30 / přečteno: 9946x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.