RADO a RÁDIO

RADO a RÁDIO

Chcete vědět, jak Rado Rančík donutil českou moderátorskou jedničku Václava Moravce říct sprosté slovo? Čtěte dál.

Rado Rančík se v úterý stal hostem vysílání Rááááádia Impuls. V otázkách Václava Moravce si oba muži povídali především o basketu. Rozhovor začala diskuze o výšce basketbalistů. „Nejsme jen vysocí, samozřejmě máme i křídla a rozehrávače,“ opáčil Rado na otázku, zda je basketbal pouze o vysokých lidech. Pak Rada moderátor Moravec dostal trochu do úzkých s průměrnou výškou týmu Nymburka a označením nejvyššího hráče, ale nakonec byla odpověď v podstatě správná.

V souvislosti s vyjádřeními našeho basketbalisty pro slovenský server Basket.sk  se povídání stočilo na to, jak se projevuje zkušenost při basketbalu. Zkušenost a tvrdost a hlavně, kdy projevit tvrdost, to jsou právě ty zkušenosti, říkal Rado.  „Já už jsem to jednou řekl a stojím si za tím, já jsem na hřišti v uvozovkách kurva. Pro mě je to situace, když někdo něco chce přese mě získat, tak si to musí zasloužit.“ Toto vyjádření Václava Moravce zajímalo a otázal se: „Kolik takových tam je, řečeno vašimi slovy, kurev?“ Podle Rada jich tak je docela dost.

V dalším povídání se mluvilo o Radově vztahu k televizní žurnalistice. Může to být jeden směr v Radově basketbalovém důchodu? „Neříkám, že je to jisté, ale je to jedna z možností, nad kterou jsem už dříve přemýšlel,“ potvrdil Rado.

Rado hodně cestoval po světě, byl v mnoha evropských zemích i USA a měl možnost před touto sezonou odejít do Íránu. Proč odmítl? „Je to země, která není zrovna politicky v nejlepší situaci a hlavně by to bylo složité pro manželku tím, že na ulici sama absolutně nemůže jít,“ řekl. Rado také promluvil o těžkostech v Turecku. Kromě jiného mu vadil i jazyk: „A samozřejmě mi vadil jazyk, já jsem měl na to takový názor, že oni proto vypadají tak nervózně, protože ten jazyk je tak složitý, že si oni možná ani mezi sebou nerozumí.“ Jinou kapitolou bylo pro Rada angažmá na Ukrajině: „Ukrajina je země, kde běžná pravidla nebo zákony jsou v uvozovkách neplatné. Tam, jak se říká v Americe, Money talks,“ a pak doplnil i některé příklady.

Dalším tématem rozhovoru bylo porovnání kvality českého a slovenského basketbalu. Při odpovědi se Rado diplomaticky přiklonil ke stejné kvalitě obou lig. Pochválil ale pokrok mladých českých hráčů.  „Mladí hráči jako Pavel Houška, Tomáš Pomikálek, Lukáš Palyza, Vojta Hruban, kteří ještě když jsem tady byl poprvé, ani nehráli. Možná byli v áčku, ale nehrávali. Oni udělali velký pokrok. Česko je znovu na evropském šampionátu, což je obrovský úspěch, čeští hráči šli nahoru, ale na druhé straně ti zahraniční, mám pocit, že jsou trošku o menším levelu.“

Víte, co pomohlo Radovi nejvíce, aby se v NCAA stal platnějším hráčem? Při studiu se začal věnovat americkému fotbalu. Toto sdělení však bylo jen „vedlejším produktem“ úvah o způsoby výchovy mladých basketbalistů v Česku a Spojených státech.

 

Některá témata rozhovoru jsme pootevřeli více, jiná méně. Věříme, že jsme vás inspirovali k tomu, abyste si celý rozhovor v archivu rozhlasové stanice poslechli. Zde je link.


foto: Veronika Hlaváčová, Rádio Impuls
 
vloženo: 13.03.2013 22:25 / přečteno: 9011x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.