DONUTIT JE K BOJI

DONUTIT JE K BOJI

V neděli nás čeká jeden z vrcholů sezony - domácí zápas s evropským gigantem CSKA Moskva v O2 Areně. Superboháče, kteří si přiletí do Prahy ve vlastním letadle, tu podle vyjádření našich hráčů nečeká odevzdaný soupeř.

Z předzápasových prohlášení čiší velké odhodlání. Nymburk má velkou motivaci předvést se tisícovkám fanoušků proti jednomu z nejlepších týmů Evropy. Cítí příležitost ukázat doma i v Evropě český basket v nejlepším možném světle.
 

„CSKA je jeden s nejlepších klubu Evropy a také nejbohatší. Pro Nymburk je to skvělá možnost se v takovém zápase ukázat a zviditelnit. Doufám, že si lidé do O2 Areny najdou cestu, vytvoří skvělou atmosféru a užijí si dobrý zápas,“ věří náš kouč Ronen Ginzburg.

 

„Nestává se často, aby k nám přijel tak silný tým, ale je to hra a my se ji pokusíme vyhrát. Přestože nejsme favorité, inspiruje nás loňský zápas, který jsme s nimi dokázali vyhrát,“ připomněl trenér loňský nečekaný triumf ve VTB lize.

 

Lukáš Palyza upozorňuje, že CSKA se teď zrovna nenachází v ideální pohodě a toho je potřeba využít. „Nejsou prý zrovna ve své obvyklé formě. Dorazily k nám nějaké náznaky průvanu v kabině a jako hráč bych se jich rozhodně nebál,“ věří si nymburské křídlo a nejlepší nymburský střelec z posledního zápasu v Krasnojarsku.

 

Jeho špatný výsledek už ale v kabině nikdo nerozebírá. Teď je tu obr z Moskvy. „Pro naše hráče je to třešnička na dortu, i když víme, že z osmého místa ve skupině VTB ligy už se asi nehneme. Předem ale ještě nic prohrané není.“

 

„V Moskvě jsme proti nim vedli, než zapnul Teodosič a vzal to na sebe. Loni v Pardubicích jsme je doma dokonce porazili, i když letos už si proti nám rozhodně nedovolí nic podcenit. Budou tu chtít vyhrát. My jsme ale nevyzpytatelný tým. Kolikrát prohrajeme venku zápasy, ve kterých jsme favorité, ale doma potrápíme mnohem silnější soupeře. Máme obrovskou motivaci hrát tak, aby nebylo po dvou čtvrtinách hotovo,“ říká Palyza.

 

Veliké zápasy za Nymburk si užívá i Vojtěch Hruban. „Rozeběhla se nám tu pěkná mediální kampaň. Je to prestižní utkání a my v něm chceme uhrát přijatelný výsledek. Zápas se Žalgirisem je náš vzor. Chceme s nimi hrát až do konce, aby jim nestačil jen ten jejich standard, ale aby s námi museli bojovat o výhru až do konce. Očekáváme hodně diváků a i když prohrajeme, musíme je přinutit podat co nejlepší výkon.“



 
vloženo: 15.03.2013 21:21 / přečteno: 8940x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.