RELAX NA HOKEJI

RELAX NA HOKEJI

Možná i vzácná podpora z Nymburka pomohla hokejové Spartě k vítězství.

Na čtvrtfinále play-off hokejové extraligy proti Třinci se přišlo osobně podívat několik našich hráčů. Jednak to byl Radek Nečas, Jirka Welsch a Pavel Houška a nechyběli ani naši dva Američané Demond Tweety Carter a Drew Naymick. Zatímco první z nich byl dosud hokejem takřka nepolíben, druhý moc dobře věděl, oč jde.

 

Tweety se narodil na jihu v New Orleans, kde hokej rozhodně mezi oblíbené sporty nepatří. Na zápase byl poprvé v životě a teď se dá s jistotou říct, že si tento sport získal dalšího fanouška. „Fakt jsem si to moc užil,“ vyprávěl nadšeně těsně po zápase ještě plný dojmů.

 

„Musí to být fyzicky hodně náročné. Hráči jsou pořád v kontaktu. Tvrdě se sráží a jdou po sobě mnohem víc než v basketbalu. Je to všechno hrozně rychlé,“ bavilo Tweetyho, který měl naštěstí Drewa vedle sebe. To kdyby náhodou něčemu nerozuměl. „Z pravidel jsem neznal zdaleka všechno. Občas jsem pořádně koukal, co se vlastně děje,“ smál se.

 

Drew se narozdíl od Tweetyho narodil na severu USA ve státě Michigan, kde má hokej u fanoušků úplně jinou pozici. „Máme tam Detroit Red Wings, takže není co řešit. Jako kluk jsem na hokej chodil s tátou.“

 

„V roce 1997, když Red Wings vyhráli Stanley Cup, jsem byl i na jednom zápase play-off. Lístky mi sehnal kamarád z univerzity,“ vyprávěl bývalý student a basketbalista Michigan State. „Hokej mě baví. Když mi to čas dovolí, rád bych ještě na Spartu zašel. Budu jí fandit,“ dodal Drew.

 

A možná s sebou znovu vezme i Tweetyho, který se rozpovídal i o odlišnostech mezi basketem a hokejem. „Bavily mě přesilovky, kdy se početnější tým neustále tlačí do střel a útočí. U nás by se takhle za fauly asi vylučovat nedalo. Oslabený tým by to za tu chvíli asi pěkně schytal.“

 

„Taky střídání je dost rozdíl. Probíhá to úplně jinak než v basketu. Je to vážně fofr, docela jsem koukal, jak se hráči vymění na ledě kompletně celá pětka najednou během pár vteřin a hraje se dál,“ obdivoval Carter, který prý do teď zahlédl akorát letmo v televizi.


 
vloženo: 18.03.2013 23:21 / přečteno: 8272x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.