VÝBORNÝ VÝKON, HORŠÍ ZÁVĚR

VÝBORNÝ VÝKON, HORŠÍ ZÁVĚR

Jak jsme slíbili, tak se i stalo. Výborným výkonem po většinu zápasu jsme donutili favority z CSKA Moskva bojovat o výsledek až téměř do konce. Nebýt zaváhání v samotném závěru, mohlo být ještě mnohem lépe. Nakonec opouštěli hráči Nymburka O2 Arenu po prohře 63:76.

Evropský obr z Moskvy tak nepřipustil opakování loňské prohry z Pardubic a podle očekávání zvítězil. Ještě v poslední čtvrtině však prohrával o dva body a na výhru musel zapnout. Bohužel jsme se v závěru dopustili několika chyb, které rozhodly náš předposlední zápas v letošním ročníku VTB ligy.

Hosté se rychle ujali vedení. Zvlášť druhý koš Krstiče stylem alley-up napovídal, že diváci v O2 Areně uvidí skvělý basket, Nymburku ale chvíli trvalo, než k němu přispěl svým dílem. Když po třech minutách stále netrefil koš, kouč Ginzburg si vzal za stavu 2:7 první oddechový čas. Zabralo to, protože po pár vteřinách se konečně trefil Pomikálek, kterého hned následoval úspěšnou trojkou Rančík. Po pěti minutách hry jsme dokonali sedmibodovou šňůru a bylo vyrovnáno. Zásluhou Efevberhy jsme šli dokonce poprvé v zápase do vedení  9:8, které následně týž hráč další trojkou navýšil. První čtvrtinu ale přeci jen vyhrál o jediný bodík 15:14 soupeř.

Už třetí úspěšnou trojkou Nymburku vrátil vedení Efevberha  a přetahovaná mohla pokračovat dál. V polovině druhé čtvrtiny sice CSKA odskočilo, ale Rado Rančík z odskoku poslal do obroučky koš s faulem, který potrestal šestkou navrch a dotáhl nás zpět na tři body za Moskvu.

Když se v závěru druhé části zdálo, že se hosté nadechují k trháku, přišla další spásná trojka Rančíka, která nás držela pořád na dostřel. Nakonec ale poločasový klakson zazněl souběžně se stavem 33:41 pro CSKA. Osmibodová ztráta po druhé čtvrtině ale nebyla nijak hrozivá.

Nymburk tlačil na pilu i po přestávce. Solidní obranou, doskakováním pod vlastním košem a výborným pohybem v útoku si držel stále stejný odstup a nebýt několika promarněných volných střel, mohlo být ještě lépe. Další trojku v této fázi zápasu neproměnil úplně volný Efevberha. Když to však nešlo z dálky, prosadil se povedeným nájezdem a snížil na 45:49. Vzápětí  prohnal obroučkou obě šestky Rančík a kouč CSKA Messina si vzal raději time out a vystřídal tři hráče.

Skvělí diváci v hale nás začali hrát za vyrovnáním ještě hlasitěji. Rado je vyslyšel a poslal do koše další dva trestné hody. Hned na to šel ale střídat po třetí osobní chybě. Na lavičku ho provázel hlasitý pískot, divákům se verdikt rozhodčích vůbec nelíbil a v zápase to nebylo poprvé. I Teodosič při šestkách nezaváhal a tak se šlo do poslední části s minimální dvoubodovou ztrátou.

Vše tak bylo nachystáno na parádní finále. Rančík s Welshem pak sedm minut před koncem podruhé v zápase urvali vedení pro Nymburk a drama mohlo pokračovat. Po trestných hodech Teodosiče a trojce Micova už zase vedlo CSKA.  Když pak vypustil Erceg z rukou další úspěšný pokus za tři body, odskočil soupeř za krátkou dobu už na 10 bodů.

Jak se později ukázalo, tohle už byl rozhodující náskok. Naději ještě křísil Welsh a trojka Cartera – minuta a půl do konce a ztráta hratelných pěti bodů. Jenže dvě trojky Teodosiče a Ercega v rychlém sledu nám vzaly vítr z plachet. Do konce už stříleli jenom hráči CSKA, navíc v nepravou chvíli přišlo několik zbytečných ztrát. Konečné skóre má podobu třináctibodové ztráty 63:76.

 
 
 
vloženo: 17.03.2013 19:33 / přečteno: 8421x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.