VH: RESPEKT ANO, STRACH NE

VH: RESPEKT ANO, STRACH NE

Lokomotiv Kubáň Krasnodar je dalším soupeřem nymburských basketbalistů ve VTB lize. Poblíž Černého moře na ně čeká absolutní Top team evropského formátu, vedoucí ve své euroligové skupině. „Respekt tam muže být, ale strach už ne,“ řekl před odletem do Ruska křídelník Vojtěch Hruban.

Lokomotiv má letos ve skupině Euroligy za soupeře týmy Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos Atény, Laboral Kutxa Victoria, Crvena Zvezda Bělehrad a Lietuvos Rytas Vilnius. Přesto po sedmi kolech míří za postupem, zatím z prvního místa. Nymburk se tak jede do Krasnodaru poměřit s aktuální evropskou špičkou a Vojtěch Hruban dobře ví, že výhra visí hodně vysoko. Přesto se Nymburk necítí předem poražený.


Vojto, co bys řekl o nejbližším soupeři?

Myslím, že je to nejlepší možný tým, na kterého teď můžeme ve VTB lize narazit. Hlavně v Eurolize mají skvělé výsledky. Ve VTB lize sice už dvakrát prohráli, ale je jasné, že při takovém vytížení v těchto dvou soutěžích nemůžou vyhrávat všechno.


Čím bude Krasnodar nejvíce nebezpečný?

Investovali do toho týmu spoustu času a hlavně peněz. Mohli si tak dovolit koupit mnoho skvělých hráčů, nejen dvě tři hvězdy. Musíme si tak dát pozor na všechna jména, která budou na soupisce. O to to pro nás bude složitější. Bude to opravdový test toho, jak na tom momentálně jsme.


V týmu soupeře je široké ruské jádro, ale také trojice výborných Američanů. Co říct k nim?

Marcus Williams, Richard Hendrix a Derrick Brown jsou velké opory Lokomotivu. Všichni tři jsou nesmírně atletičtí, hrozí rychlými protiútoky a samozřejmě jejich přínos je také vidět na statistikách. Jsou nebezpeční vším, co dělají. Na druhou stranu nás může porazit kdokoliv z jejich týmu, když bude mít svůj den, takže jak jsem říkal, pozor si musíme dát na všechny jejich hráče.


Nehrozí přehnaný respekt z takového týmu?

Respekt tam musí být, ale strach už ne. To by bylo špatně. Chceme tam odvést maximální výkon a přivézt domů slušný výsledek. Je fakt, že nejsme favorité a výhra by pro nás byla velkým bonusem. Chceme s nimi držet krok co nejdéle. Pokud půjdeme do poslední čtvrtiny s tím, že je máme v hratelné pozici, pak už se může stát cokoliv.


Připravujete se na takový tým nějak jinak, než na „běžné soupeře“?Viděli jsme krátké video, udělali jsme si nějaký rozbor, projeli jsme si jejich hráče, ale konkrétnější analýzu si ještě uděláme. Je to příprava jako na každý jiný tým.

 
vloženo: 01.12.2013 05:29 / přečteno: 8463x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.