CENNÁ VÝHRA V ZÁHŘEBU

CENNÁ VÝHRA V ZÁHŘEBU

Veledůležité utkání proti Ciboně jsme měli téměř 32 minut pod kontrolou. V posledních osmi minutách jsme se o výsledek trochu obávali, ale naši to zvládli a po výsledku 77:84 si vezou cenné vítězství.

 

Utkání bylo v prvních pěti minutách velice opatrné z obou stran. Oba týmy jakoby vyčkávaly, co udělá jejich soupeř. Ani jeden z týmů neoplýval žádnou přesnou střelbou. „Po prvních třech minutách mohl být výsledek klidně 10:0 pro nás,“ hlásil ze Záhřebu Ondřej Šimeček. Po pěti minutách to sice 10:0 nebylo, ale ani vedení 6:2 nebylo k zahození. V dalším průběhu první čtvrtiny se naši z nepřesné střelby probrali dříve a ještě do konce první čtvrtiny natáhli náskok na 7:13. Téměř o polovinu bodů se zasloužil Tre Simmons (6). Nejvíce bodů na straně domácích si připsal Dario Šarič (3). Jak skóre první čtvrtiny napovídá, prim hrála defenzíva. Naše obrana nutila domácí borce k několika ztrátám, které přispívaly k našemu mírnému vedení.

 

Druhou čtvrtinu jsme zahájili ve velkém ofenzívním stylu. První koš hracího období měl hodnotu tří bodů a dal ho Vojta Hruban, dva body po něm přidal Mahalbašič a dva trojky za sebou zavěsil Ilievski. Rozdíl ve skóre se za 2,5 minuty vyhoupl na 17 bodů (7:24). Uvadající podporu domácího publika trochu rozvířila trojka s faulem Davora Kuse, ale čtyři body z jednoho útoku na naši psychiku žádný velký vliv nemělo. Stále jsme si hráli svou hru, která byla založena především na rychlém návratu do obrany a týmovému pojetí jak na útočné tak na obranné polovině. Domácí se teprve po třinácti minutách odlepili ve skóre z první desítky. Ovšem my jsme stále udržovali rozdíl ve skóre nad 15 body a na tahu byli domácí, kteří zásluhou čtyř trestných hodů v samotném závěru čtvrtiny na chvíli snížili pod patnáct. Rado Rančík dal poslední body prvního poločasu také ze šestek a patnáctibodovou metu pro náš tým uhájil.

Pohled na poločasové srovnání obou týmů jasně vypovídá, proč byl po prvních dvaceti minutách stav tak výrazný v náš prospěch – stačí pohlédnout na úspěšnost střelby a počet asistencí.

 
Cibona - statistika
Cibona - statistika
 

Hned na úvod třetí čtvrtiny jsme vytáhli rozdíl nad dvacet bodů (20:41) po koši Houšky a tři body připsal Rado Rančík systémem „and one“ tedy koš s falem. V polovině třetí čtvrtiny po trojce Welsche jsme vedli už třiadvacetibodovým rozdílem. To bylo nakonec nejvyšší vedení v zápase. Cibona sice trochu zazlobila, ale pět bodů Simmonse nám dalo opět klid a rozdíl dvaceti bodů. Na další dvě trojky domácích, kteří po neúspěšném dobývání podkošového prostoru začali více stříle z dálky, odpovídal Simmons dvěma trojkami a Mahalbašič dvěma koši z vymezeného území. Třetí čtvrtinu jsme sice vyhráli jen o dva body, ale stále nám to dávalo luxusní náskok 18 bodů.  

Ve třetí čtvrtině se střelba domácích přeci jen trochu zlepšila, přidali několik asistencí a hra se vyrovnala.

 Cibona - statistika
 V prvních minutách poslední čtvrtiny to nevypadalo na žádné drama. Po dvou trojkách Simmonse a Page jsme po minutě a půl vedli dvaadvacetibodovým rozdílem 66:44. Domácí trenér Rimac si vzal oddechový čas a po něm nastoupil ve světlých dresech jiný tým. Domácím se povedla šňůra 14:0 a prolomili magickou hranici deseti bodů v rozdílu skóre. V polovině 35.minuty se drápkem zasekl Dylan Page trojkou (58:69). Domácí kontrovali jednou šestkou a košem, ale Tre Simmons dvěma body opět dostal rozdíl do dvouciferné podoby. Na koš Janninga odpověděl Simmons stejnou mincí (čas 38:00 a skóre 63:73).

Pak ale při trojce Kuse fauloval Ilievski a „postižený“ domácí hráč všechny šestky proměnil. Po ztrátě Ilievského fauloval Welsch a Jagodik přidal další dva body z čáry trestných hodů. Minutu a čtyřicet vteřin před koncem byl rozdíl pouze 5 bodů a navíc v útoku Simmons nedal trojku. Na druhé straně zachránil blokem Mahalbašič. „Zblokovaná střela Mahalbašičem byla možná klíčová akce závěrečných minut,“ přidal postřeh Ondřej Šimeček.

V útoku však Ilievski se za faul Janninga odměnil jen jedním bodem. Možnost domácím se přiblížit našemu týmu sebral útočný faul Janninga, ale ztráta Jirky Welsche dala útok opět do rukou Cibony. Necelou minutu před koncem čtvrté čtvrtiny upravil Junaković na 70:74, ale pevná ruka a hlavně nervy Ilievského na čáře trestných hodů přinesly dva body (70:76). V závěru plném taktických faulů a time outů jsme nakonec nápor domácích odvrátili a zvítězili 77:84. 

Body: Kus 22, Junaković 12, Janning 11, Šarić 10, Planinić 7, Strawberry 6, Jagodik 5, Žižič a Blassingame 2 – Simmons 24, Rančík R. 13, Ilievski 11, Mahalbašić 10, Page 8, Welsch, Houška a Massamba po 5, Hruban 3, střelba za 2 body: 40/15:37/17, trojky: 21/7:23/10, TH: 30/26:22/20, doskoky: 35:37, asistence 12:19, ztráty 16:17, fauly: 25:26, čtvrtiny: 7:13, 13:23, 20:22, 37:26

 
Cibona - statistika
Cibona - statistika
Cibona - statistika
 
vloženo: 27.11.2013 20:17 / přečteno: 9078x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.