PODRUHÉ DO SIEMENS ARENY

PODRUHÉ DO SIEMENS ARENY

Výprava Nymburka dnes vyrazila z ruzyňského letiště na dvouzápasový trip, z něhož by ráda přivezla postup do osmifinále Eurocupu. O ten ale bude bojovat až ve středu v Sieně. Nejdříve ji čeká těžký zápas VTB ligy v Litvě Lietuvosu Rytas.

Klub sídlící v Siemens Areně ve Vilniusu oba litevští trenéři Nymburka dobře znají. Vrací se totiž domů. Jak Kestutis Kemzura, tak především asistent Robertas Kuncaitis v něm část své kariéry působili. Proto mají o letošním účastníkovi základní skupiny Euroligy dostatek informací.


Rytas v prosinci vyměnil trenéra. Němce Dirka Bauermanna nahradil Alexandar Petrovič, bratr legendárního chorvatského basketbalisty Dražena Petroviče. Pětapadesátiletý kouč v září vedl reprezentaci Bosny a Hercegoviny na mistrovství Evropy ve Slovinsku a v roce 2011 v Cedevitě Záhřeb titul trenér roku v Eurocupu. Shodou okolností si proti svému bývalému týmu zahraje v posledním zápase skupiny, kterou má Rytas zatím rozehranou na postup, když v posledním zápase porazil venku turecký Besiktas.


Ale zpět k VTB lize. Tam se naopak Lietuvosu poslední dobou nedaří, když prohrál poslední tři zápasy v řadě. Naposledy doma s Petrohradem. Proti Nymburku si tak bude chtít udobřit domácí fanoušky. Není však jisté, kolik jich do Siemens Areny v neděli dorazí. „V Litvě se slaví Den nezávislosti,“ vysvětlil Kestutis Kemzura.


Ten bude svůj tým připravovat hlavně na rychlý přechod Rytasu do protiútoku. „Proto musíme hrát dobře transition defence. Dále se musíme připravit na některé individuality, jako jsou Songalia, Palacios, nebo Seibutis,“ jmenuje kouč Kemzura hráče, které považuje za velké hrozby.


„V útoku budeme chtít využívat každou příležitost k rychlým brejkům a lehkým košům, kterou budeme mít,“ doplnil trenér, který také věří, že jeho tým podrží i tříbodoví střelci. Nymburk je ve VTB lize s téměř 42 % úspěšností nejlépe střílejícím týmem za tři body. S týmem navíc odjel na trip skvělý střelec Dylan Page, ale zatím není jasné, jestli už bude po zranění k dispozici.


Nymburk nejede v letošní sezoně do Vilniusu poprvé. V Siemens Areně hrál vůbec první soutěžní zápas, ve kterém v kvalifikaci o Euroligu podlehl tureckému Banvitu. Naopak domácí tým mezi evropskou klubovou špičku postoupil, ale skončil hned v základní skupině. Stejně jako Siena, se kterou se Nymburk utká ve středu v přímém souboji o postup do osmifinále Eurocupu.

 
vloženo: 15.02.2014 17:00 / přečteno: 8053x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.