THOMAS V OLYMPIJSKÉM PARKU

THOMAS V OLYMPIJSKÉM PARKU

Thomas Massamba poutal ve čtvrtek v Olympijském parku na pražské Letné zvídavé pohledy. „Jak je možné, že ten černý Afričan tak dobře bruslí,“ bylo možné číst v pohledech mnoha lidí. Jenže jak fanoušci Nymburka dobře vědí, Thomas vyrůstal ve Švédsku, které také reprezentuje, proto jsou pro něj led a brusle naprosto běžnou záležitostí.

Je pravda, že jeho první kroky po ledové ploše Olympijského parku nebyly zrovna nejjistější. Teprve chvíli předtím se přiznal, že na ledě bruslil naposledy před deseti lety. „Byl jsem proto nejdřív trochu nervózní, ale teď cítím, jak se mi vracejí moje někdejší schopnosti a už si to užívám,“ vyprávěl rozesmátý Thomas, který se tak trochu vrátil do dětství.


„Bruslení tehdy bylo součást mého života. Chodil jsem do školy, kde se hokej hodně hrál. Začínal jsem tuším v osmi letech na in-line bruslích. O tři čtyři roky později jsem poprvé bruslil na ledě. In-line brusle mám přece jen o něco radši. Hokej na ledě jsem hrával na střední škole, celkově asi desetkrát v životě, ale in-line hokej jsem hrál v létě každý den. Vždycky jsem dával góly, byl jsem střelec. To ani v basketbale nejsem zdaleka takový,“ smál se Thomas, kterému se návštěva Olympijského parku velmi líbila.


„Je tu opravdu hodně lidí a já mám pocit, že jsem na olympiádě. Led je perfektní, všude okolo bruslí rodiče s dětmi, které z toho mají očividně velkou radost,“ komentoval dění okolo sebe, když se vrátil z projížďky ledovou dráhou, která se vine okolo celého areálu na Letné.


Jako správný Švéd pochopitelně sleduje olympijský hokejový turnaj. Při narážkách na den staré vítězství nad Českou republikou se mu šibalsky zablesklo v očích. „Nenechám si určitě ujít další zápasy našich hokejistů. Nejradši jsem měl Petera Forsberga, který byl mnoho let tváří švédského hokeje,“ vzpomněl si na obrovskou hvězdu NHL.

 
vloženo: 14.02.2014 18:55 / přečteno: 8483x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.